Postup přípravy
V misce smícháme suroviny na těstíčko. Himalájská sůl dodává vajíčkovou chuť, ale není nezbytná, můžeme ji nahradit běžnou kuchyňskou solí. Kurkuma dodá barvu, také není nutná. Hladkou moukou zahustíme těstíčko na řídkou konzistenci, jen aby se na květák nalepila strouhanka. Krok 2: Květákové růžice namáčíme do těstíčka, obalíme ve strouhance a klademe na připravený plech. Troubu nahřejeme na 200°C bez horkovzduchu. Porce květáku před vložením do horké trouby pokapeme olejem. Pokud máme řepkový olej ve spreji, jde to rychle a jednoduše. Krok 3: Po 20 minutách květáky obrátíme, aby se opekly ze všech stran. Celkem pečeme 40 minut.
Žampiony obalíme stejným způsobem, pečeme ale pouze 10-12 minut z každé strany. Celková doba pečení je tedy 20-24 minut.
Zveřejněno 4. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květák a žampiony v trojobalu z trouby (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zLWZ
Moje poznámka
Květák a žampiony v trojobalu z trouby (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zLWZ
Nejnovější recepty
Žampionový krém
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí roládky se sýrovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Panenka na zeleném pepři
Přidáno před 5 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 8 hodinami
Růžová bábovka
Přidáno před 16 hodinami
Hovězí krk pečený na česneku
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 1 hodinou
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 1 hodinou
Pečené koleno
magdalenka před 1 hodinou
Česneková kroupová polévka
magdalenka před 1 hodinou
Krémová pórková polévka
[email protected] před 2 hodinami
Boršč - trochu podle mě
Kdyzjehlad před 3 hodinami
Růžová bábovka
jemelka před 3 hodinami
Jednoduchá krupicová kaše aneb pohádka mládí
magdalenka před 3 hodinami
Nakládaný bůček
magdalenka před 3 hodinami
Bramborový chléb s prefermentem
magdalenka před 3 hodinami
Suroviny:
voda,
hraška,
sůl himalájská,
mouka hladká,
kurkuma,
květák,
žampióny,
strouhanka,
olej řepkový
Komentáře (1)