Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 066 kJ / 5 513 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,99 g |
Tuky | 380,51 g |
Vláknina | 38,99 g |
Cholesterol | 1,43 g |
Sodík | 584 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 432,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh za postupného přidávání cukru do husté konzistence. Pak postupně vešleháme žloutky. Následné zvolna - už vařečkou - stěrkou - vmícháme opatrně mouku, smíchanou s práškem do pečiva a prosátým kakaem. Přidáme olej, vše jemně promícháme a nalijeme na plech. Já jsem měla rozměr 25x38cm. Pečeme na 180 °C asi 12-15 minut.
Krok 2: Den předem svaříme 650 ml smetany ke šlehání. Do svařené horké smetany vsypeme nalámanou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Zakryjeme a necháme vychladnout do druhého dne.
Krok 3: Následující den korpus překrojíme na polovinu, vzniknou dva pláty o rozměru 25x19 cm.
Vychlazený šlehačkový krém našleháme, je to během chvilečky, do hustší konzistence. Polovinu pařížského krému naneseme na jeden plát korpusu, pokryjeme druhým plátem a ten následně zdobíme dle své fantazie zbylou polovinou krému Krok 4: Dáme do lednice minimálně na dvě hodiny vychladit, ale klidně do druhého dne a až potom krájíme na porce.
Vychlazený šlehačkový krém našleháme, je to během chvilečky, do hustší konzistence. Polovinu pařížského krému naneseme na jeden plát korpusu, pokryjeme druhým plátem a ten následně zdobíme dle své fantazie zbylou polovinou krému Krok 4: Dáme do lednice minimálně na dvě hodiny vychladit, ale klidně do druhého dne a až potom krájíme na porce.
Zveřejněno 16. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížský řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5O6v
Moje poznámka
Pařížský řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5O6v
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Krekry s chia semínky
Přidáno před 14 hodinami
Cizrna se zeleninou a houbami
Přidáno před 16 hodinami
Zabaglione s jahodami
Přidáno 1. 6. 2025 18:01
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno 1. 6. 2025 12:50
Spicy chicken tenders
Přidáno 1. 6. 2025 11:06
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno 1. 6. 2025 08:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
LucieKrou před 5 hodinami
Párečky v těstíčku
Jan Nemec před 6 hodinami
Kuře na paprice
vakl1 před 6 hodinami
Pochoutka z vepřových jater
kimlo před 8 hodinami
Hovězí kližka po burgundsku z trouby
Ditunat před 8 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Jaroslav.gois@gmail.com před 9 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Nadja před 9 hodinami
Olejová bublanina
jiri petrasek před 10 hodinami
Hrstková polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Palačinky s jahodovým dipem
KrisZaezemi před 11 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
kakao,
olej,
prášek do pečiva,
šlehačka,
čokoláda na vaření,
mouka hrubá
Komentáře (1)