Suroviny pro 18
18
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 214 kJ / 4 353 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,61 g |
Tuky | 105,21 g |
Vláknina | 23,58 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 5,51 g |
Sůl | 13,55 g |
Sacharidy | 696,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve uvaříme pudink dle návodu na obalu a necháme za občasného promíchání vychladnout.
Oddělíme žloutky od bílků do dvou misek. Zapneme troubu na 180°C a necháme předehřát. Krok 2: Ušleháme z bílků se špetkou soli tuhý sníh, poté žloutky s cukrem vyšleháme do bílé pěny a postupně přidáváme horkou vodu. Do ušlehané pěny přidáme ořechy, prosátou mouku smíchanou s práškem, vmícháme polovinu sněhu, pak přidáme druhou polovinu a ručně metličkou zlehka zapracujeme. Přendáme na plech vyložený podložkou nebo pečícím papírem a dáme péct dorůžova (podle trouby asi 10 minut). Hotový piškot necháme vychladnout. Krok 3: Na krém ušleháme máslo s cukrem a za stálého šlehání přidáváme vychladlý pudink. Vzniklý krém rozdělíme na dvě části a do jedné zašleháme prosáté kakao. Piškotový plát rozkrojíme na poloviny a jednu polovinu nejprve lehce potřeme marmeládou a na ni naneseme bílý krém. Krok 4: Do krému zlehka vtiskneme piškoty a pokapeme je rumem. Na druhý plát natřeme kakaový krém a ten převrátíme na piškoty. Lehce přimáčkneme a dáme vychladit, alespoň na hodinu, ideálně do druhého dne.
Před podáváním ozdobíme šlehačkou nebo čokoládovou polevou a nakrájíme na řezy.
Oddělíme žloutky od bílků do dvou misek. Zapneme troubu na 180°C a necháme předehřát. Krok 2: Ušleháme z bílků se špetkou soli tuhý sníh, poté žloutky s cukrem vyšleháme do bílé pěny a postupně přidáváme horkou vodu. Do ušlehané pěny přidáme ořechy, prosátou mouku smíchanou s práškem, vmícháme polovinu sněhu, pak přidáme druhou polovinu a ručně metličkou zlehka zapracujeme. Přendáme na plech vyložený podložkou nebo pečícím papírem a dáme péct dorůžova (podle trouby asi 10 minut). Hotový piškot necháme vychladnout. Krok 3: Na krém ušleháme máslo s cukrem a za stálého šlehání přidáváme vychladlý pudink. Vzniklý krém rozdělíme na dvě části a do jedné zašleháme prosáté kakao. Piškotový plát rozkrojíme na poloviny a jednu polovinu nejprve lehce potřeme marmeládou a na ni naneseme bílý krém. Krok 4: Do krému zlehka vtiskneme piškoty a pokapeme je rumem. Na druhý plát natřeme kakaový krém a ten převrátíme na piškoty. Lehce přimáčkneme a dáme vychladit, alespoň na hodinu, ideálně do druhého dne.
Před podáváním ozdobíme šlehačkou nebo čokoládovou polevou a nakrájíme na řezy.
Zveřejněno 21. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechový piškotový zákusek s krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WMgJ
Moje poznámka
Ořechový piškotový zákusek s krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WMgJ
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 19 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 19 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajčatový protlak
douver před 26 minutami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 2 hodinami
Mleté maso s kolínky
MichalRaby před 4 hodinami
Výborná houbová omáčka
Sahula před 4 hodinami
Buchtičky s krémem
polednovakaterina18 před 5 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
AlienX před 6 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
iveta.kroul před 7 hodinami
Fazolový salát s feferonkou
milanow před 7 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
ořechy strouhané,
voda,
sůl,
kypřící prášek,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr,
máslo,
cukr moučkový,
kakao,
rum,
piškoty cukrářské,
marmeláda rybízová,
šlehačka,
Komentáře (3)