Suroviny pro 18
18
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 214 kJ / 4 353 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,61 g |
Tuky | 105,21 g |
Vláknina | 23,58 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 5,51 g |
Sůl | 13,55 g |
Sacharidy | 696,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve uvaříme pudink dle návodu na obalu a necháme za občasného promíchání vychladnout.
Oddělíme žloutky od bílků do dvou misek. Zapneme troubu na 180°C a necháme předehřát. Krok 2: Ušleháme z bílků se špetkou soli tuhý sníh, poté žloutky s cukrem vyšleháme do bílé pěny a postupně přidáváme horkou vodu. Do ušlehané pěny přidáme ořechy, prosátou mouku smíchanou s práškem, vmícháme polovinu sněhu, pak přidáme druhou polovinu a ručně metličkou zlehka zapracujeme. Přendáme na plech vyložený podložkou nebo pečícím papírem a dáme péct dorůžova (podle trouby asi 10 minut). Hotový piškot necháme vychladnout. Krok 3: Na krém ušleháme máslo s cukrem a za stálého šlehání přidáváme vychladlý pudink. Vzniklý krém rozdělíme na dvě části a do jedné zašleháme prosáté kakao. Piškotový plát rozkrojíme na poloviny a jednu polovinu nejprve lehce potřeme marmeládou a na ni naneseme bílý krém. Krok 4: Do krému zlehka vtiskneme piškoty a pokapeme je rumem. Na druhý plát natřeme kakaový krém a ten převrátíme na piškoty. Lehce přimáčkneme a dáme vychladit, alespoň na hodinu, ideálně do druhého dne.
Před podáváním ozdobíme šlehačkou nebo čokoládovou polevou a nakrájíme na řezy.
Oddělíme žloutky od bílků do dvou misek. Zapneme troubu na 180°C a necháme předehřát. Krok 2: Ušleháme z bílků se špetkou soli tuhý sníh, poté žloutky s cukrem vyšleháme do bílé pěny a postupně přidáváme horkou vodu. Do ušlehané pěny přidáme ořechy, prosátou mouku smíchanou s práškem, vmícháme polovinu sněhu, pak přidáme druhou polovinu a ručně metličkou zlehka zapracujeme. Přendáme na plech vyložený podložkou nebo pečícím papírem a dáme péct dorůžova (podle trouby asi 10 minut). Hotový piškot necháme vychladnout. Krok 3: Na krém ušleháme máslo s cukrem a za stálého šlehání přidáváme vychladlý pudink. Vzniklý krém rozdělíme na dvě části a do jedné zašleháme prosáté kakao. Piškotový plát rozkrojíme na poloviny a jednu polovinu nejprve lehce potřeme marmeládou a na ni naneseme bílý krém. Krok 4: Do krému zlehka vtiskneme piškoty a pokapeme je rumem. Na druhý plát natřeme kakaový krém a ten převrátíme na piškoty. Lehce přimáčkneme a dáme vychladit, alespoň na hodinu, ideálně do druhého dne.
Před podáváním ozdobíme šlehačkou nebo čokoládovou polevou a nakrájíme na řezy.
Zveřejněno 21. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechový piškotový zákusek s krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WMgJ
Moje poznámka
Ořechový piškotový zákusek s krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WMgJ
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 16 hodinami
Zapečené barbecue fazole
Přidáno před 16 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 16 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňovo-mrkvová polévka
llMichaelall před 1 hodinou
Buchta s meruňkami
Sasenka před 2 hodinami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
Olympus před 2 hodinami
Kuřecí prsíčka v tatarce
Wikki před 2 hodinami
Poctivá květáková polévka
Alenas23 před 2 hodinami
Drobenková buchta - rychlá
Dycky před 2 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
TondaJ před 3 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
chillator před 4 hodinami
Brownies z červené řepy
EvaCh před 5 hodinami
Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem
Cikitaka před 12 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
ořechy strouhané,
voda,
sůl,
kypřící prášek,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr,
máslo,
cukr moučkový,
kakao,
rum,
piškoty cukrářské,
marmeláda rybízová,
šlehačka,
Komentáře (3)