Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 535 kJ / 1 562 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,58 g |
| Tuky | 167,17 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 233 mg |
| Sodík | 2,41 g |
| Sůl | 6,00 g |
| Sacharidy | 6,85 g |
Postup přípravy
Do skleněné zapékací mísy dáme zelí, na kostičky nakrájený špek, na proužky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Promícháme.
Poté vložíme maso, poklademe plátky másla, zalijeme trochou vody, přiklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Krok 2: Po změknutí maso vyjmeme, vlijeme do zapékací mísy smetanu, přidáme cukr, sůl, promícháme, případně ještě dochutíme, vložíme zpět maso a pečeme již bez víka do zezlátnutí kuřátka.
Celková doba pečení je zhruba 2,5-3 hodiny.
Zveřejněno 10. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na zelí (kysaném)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QP17
Moje poznámka
Kuře na zelí (kysaném)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QP17
Nejnovější recepty
Skořicové hvězdičky s polevou
Přidáno před 2 hodinami
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
Přidáno před 6 hodinami
Dětský domácí punč
Přidáno před 14 hodinami
Linecké koláčky s malinovou marmeládou
Přidáno před 18 hodinami
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
artistichideaway před 1 hodinou
Vepřová bratislavská plec
kimlo před 1 hodinou
Jogurtová buchta
1anoli1 před 2 hodinami
Cuketové řezy s mákem
HelenaR před 2 hodinami
Krůtí holanďani
Zlatka25 před 4 hodinami
Nejen vánoční linecké vykrajované cukroví
Kratule před 5 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 16 hodinami
Margot kuličky
Junys před 16 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 16 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 17 hodinami
Suroviny:
stehno kuřecí,
cibule,
máslo,
sůl,
česnek,
špek,
zelí sterilované,
smetana ke šlehání,
koření,
cukr krupice
Komentáře (3)