Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jalovcové kuře s kysaným zelím

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 590 kJ /
1 575 kcal
Bílkoviny7,98 g
Tuky168,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy6,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme olej a vložíme pokrájenou cibulku, opečeme do skoro hněda a přidáme překrájené kysané zelí, trochu cukru, soli, kmínu a dusíme doměkka. Krok 2: Do hmoždíře dáme kuličky jalovce, rozmarýn a rozdrtíme najemno. Krok 3: Na větší pánvi, třeba WOK začneme škvařit na větší kostky nakrájený špek. Až špek pustí v sobě obsažený tuk, přidáme koření z hmoždíře a vkládáme do rozpáleného vyškvařeného tuku se špekem díly lehce osoleného kuřete a zprudka opečeme. Krok 4: Do předem namočeného římského hrnce vložíme orestované díly kuřete a všechen výpek a špek co zůstal v pánvi. Podlijeme mírně vodou a pečeme zakryté cca 90 minut. Krok 5: Během pečení se nám uvařilo kysané zelí, které zahustíme tak, že do něj nastrouháme jednu syrovou bramboru a jedno menší jablko. Ještě chvilku necháme vařit, aby se na jemno nastrouhaná brambora v zelí uvařila. Krok 6: Po upečení kuřete podáváme společně s knedlíkem dle chuti – houskový vs. bramborový nebo je vzájemně kombinujeme.

Zveřejněno 22. 11. 2009

Poznámka autora Colombo65

Ať Vám chutná !

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jalovcové kuře s kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XLno

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jalovcové kuře s kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XLno

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Za mně prostě pecka! Nejlepší kuře!

RadkaR: Děkuji, moc si toho cením.

Pozdě, ale přece jsem objevila tento recept. Včera jsem pekla a posílám zasloužený bod. Ne všichni v rodině mají rádi kuřecí maso a tak jsem přidala vepř.krkovičku. Mohu konstatovat, že i když mám ráda kuřecí, tak to vepřové mi chutnalo moc a moc.Rozhodně bude častěji na jídelníčku. :-p:-p:-p:-)):-)):yes::yes:

TAK TOHLE KURE JSEM DELALA MOC NAM CHUTNALO :-*VRELE VSEM DOPRUCUJI:-)):-))

Děkuji, jsem potěšen že chutnalo.;-);-);-)

Oto, dnes jsme si podle tebe úžasně pochutnali :-p, bod už jsem poslala dřív, tak teď alespoň obrázky a poděkování :-). Pokorně přiznávám, že jsem v rámci "dietního" (promiň ;-) ) novoročního programu vynechala špek, ale koření a vše ostaní jsem zachovala - je to skvělé jídlo a můžu ho všem důrazně ;-) doporučit...:-p:-p

:yes:9:yes:

Dikec, a to nemám Jendo makročočky! Kurňa !:-D:-D:-D

Otto, krásný, voňavý recept s nádhernými fotkami:yes: :-!:-)):yes::yes::yes: +8

V římském hrnci se všechno peče déle, takže těch 90 minut není dlouhá doba. Já peču kuře i déle, máme rádi, když masíčko odpadává od kosti...:-p:-p

Já to "nehuntuju" jak říkal herecký mistr p.Kopecký, pěkně pomaličku, není kam spěchat.:-))

Otto, dělat kuřecí 90 min. v římském hrnci, není to dlouho:-?;-), jinak beru, zelí doma dělám stejně - moravské:yes::-D:-K

Otto, to je opravdu skvělý recept :-p a překrásné fotky!! Ráda posílám bod :yes::-).

Oj, tu vůni a chuť cítím až tu :-) Znám chuť jídel, kde byl jalovec použit, doma ho mám i rozmarýn(i čerstvý)a protože tento recept mmne opravdu oslovil, ukládám a opravdu vyzkouším. Nádherné fotky:yes:6.

:yes::yes:

:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
recepty s kysaným zelím, kuře se zelím, kuře na zelí, recept na kuřecí stehna s kysaným zelím, kuře na zelí v římském hrnci, kuře na kysaném zelí, uzené kuře s kysaným zelím, kure ze zelim, recepty na kuře, jalovcové kuličky, recept na kysané zelí, kuřecí maso s kysaným zelím, kachna s kysaným zelím, kuřecí s kysaným zelím, jalovcové koření, recepty z kuřete, pečené kuře s červeným kysaným zelím, nadivane kure se zelim, kuře se zelím v římském hrnci, kuře s kysaným zelím v římském hrnci

Suroviny:
kuře, špek, rozmarýn sušený, jalovec, koření nové koření, cibule, zelí kysané, olej slunečnicový, sůl, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu