Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 283 kJ / 785 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,20 g |
Tuky | 61,20 g |
Vláknina | 0,32 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 53,10 g |
Postup přípravy
V hrnci s nepřilnavou úpravou nebo v hluboké pánvi přivedeme k varu 2 l vody. Scezené perly vložíme do vroucí vody a vaříme cca 20 minut, až jsou průsvitné. Občas zamícháme, perly se rády lepí ke dnu. Krok 2: V mezičase okrájíme kořen taro, klasicky škrabkou na brambory, opláchneme a nakrájíme na zhruba dvoucentimetrové kostky. Doporučuji použít rukavice, kvůli možné alergické reakci na slupku tara. Ve velkém hrnci přivedeme k varu 0,5 l vody a kokosové mléko, osolené 0,5 KL soli. Vsypeme pokrájené taro. Vaříme zhruba 15 minut doměkka. Měkké taro částečně rozmačkáme vidličkou nebo polovinu tara rozmixujeme ponorným mixérem. Uvařenou směs osolíme a osladíme podle své chuti. Krok 3: Do větší nádoby napustíme co nejledovější vodu. Perly, uvařené dosklovata, scedíme. V cedníku je propláchneme pod kohoutkem studenou vodou a vsypeme na několik minut do ledové lázně. Zamícháme, opět scedíme a průhledné perly, vzhledem připomínající kaviár, vsypeme do kokosového mléka k rozmačkanému taro kořenu. Vše zamícháme a můžeme mlsat. Krok 4: Vzniklý příjemně nasládlý dezert voní lehce kokosem. Jako odchovanec vanilkových rohlíčků jsem přidala pár kapek vanilkového aroma. Tapiokový pudink se jí teplý i vychlazený. Studený můžeme doplnit veganským jogurtem a ovocem.
Zveřejněno 29. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kokosový taro dezert s tapiokovými perlami (Dělená strava podle LK - Kytičky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kA7r
Moje poznámka
Kokosový taro dezert s tapiokovými perlami (Dělená strava podle LK - Kytičky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kA7r
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 10 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštická cibulačka
Sahula před 5 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 6 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 6 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 7 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 7 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 9 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 10 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 10 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 11 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 11 hodinami
Suroviny:
mléko kokosové,
fruktóza,
vanilkové aroma,
sůl,
voda
Komentáře (2)