Bramboráky do dělenky (Dělená strava podle LK - kytičky)

Suroviny

0,5 kg brambor syrových
1 lžíce Hrašky
cca 2 lžíce hladké mouky
4 velké stroužky česneku, utřené
sůl a pepř
lžíce majoránky
lžička drceného kmínu
asi 100 ml sójového nebo jiného rostlinného mléka
olej řepkový na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupu, nastrouhám na struhadle nahrubo a vymačkám. Přidám k nim Hrašku, sůl, pepř, utřený česnek, majoránku, kmín, hladkou mouku a postupně přiliji mléko. Důkladně promíchám, aby se vše spojilo. Mléko nemusím použít všechno, nebo naopak přidám, podle moučnatosti brambor.

  2. Pánev, nejlépe nepřilnavou, vzhledem k minimu použitého tuku, nahřeji, potřu olejem. Naběračkou vliji do pánve bramborákové těsto a rozetřu ho ke krajům. Bramboráky smažím po obou stranách dozlatova. Přebytečný tuk odsaji na papírových utěrkách.

Poznámka od kuchařky

Můžete použít jakýkoliv váš osvědčený recept, pouze živočišné mléko, sádlo a vejce je třeba něčím nahradit. Volila jsem hrašku, sójové mléko a řepkový olej. V syrovém těstu je hraška cítit, tepelnou úpravou pachuť zcela zmizí. Snědly se všechny.

Recept inspirován internetem.

Komentáře k receptu Bramboráky do dělenky (Dělená strava podle LK - kytičky)

K receptu nejsou žádné komentáře.

TIP dne na email

Další inspirace

Přidat podobné recepty