"Kefírovka" (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce)

Taevita Kuchařka: Taevita

Moučníky , Bábovky 4 názory

Suroviny

250 g polohrubé mouky
100 g hladké mouky
2 PL fruktózového cukru (lépe kokosového)
1 fruktózový vanilkový cukr
0,5 kypřícího prášku
1 KL sody
2 PL kakaa
100 ml řepkového oleje
špetka soli
500 g veganského jogurtu bez cukru (VegaPo)
nebo 0,5 litru zkvašeného rostlinného mléka
hrst rozinek
hrst sekaných ořechů nebo plátků mandlí
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Vše smícháme v míse a nalijeme do formy.

  2. Pekla jsem ve formě na pudink, vymazané řepkovým olejem, vysypané kokosem a vychlazené asi půl hodiny v lednici. Pečení - 55 minut na 165°C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Kefírovka" (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce)

  • Taevita Taevita(autorka receptu)

    petram: Mám tu postup, už vás na něj Frantiska nasměrovala, díky jí za to. Je tam i fotka produktů, které jsem použila. Já jsem si kvůli kvašení koupila sušičku s touto funkcí, předtím jsem kvasila "v peřinách". Pokud vám mléko zhořklo, viděla bych to na přítomnost jiných bakterií, než těch z jogurtu. používám běžně dostupné sojové mléko bez cukru a vegan jogurt bez cukru se živou kulturou. Zkuste samotné mléko převařit, pak počkejte až vychladne na těch 48°C, pak vmíchejte jogurt a nechte pod pokličkou v příjemném teple 8 hodin pracovat. Zatím se mi nestalo, že by mi zhořklo. Zkoušela jsem i z instantního Zajíce, taky zkysnul, ale nebylo to úplně ono. Ať se daří!

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    petram: https://www.toprecepty.cz/recept/64678-kysane-rost...

    Eja57: jestli tim nemysli tohle

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    petram: mohu rovněž poprosit autorku o odpověď? Také mne to zajímá.

    Odpovědět

  • petram petram

    Máte prosím osvědčený způsob pro kvašení rostlinného mléka? Zkoušela jsem to mnohokrát a pokaždé neúspěšně - obvykle zhořkne, případně udělá sliz, ale nikdy nic podobného kefíru. Jaký druh a značku mléka případně používáte?

    Odpovědět