Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Listové bochánky s krémem

Upečte si s námi bochánky z listového těsta s pudinkovým krémem, ideální třeba ke kávičce s kamarádkou. nebo pro nedělní návštěvu. Jsou vynikající, jednoduché, rychlé a téměř bez nádobí.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 115 min Doba tepelné úpravy: 15 min

130 min (115 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 063 kJ /
493 kcal
Bílkoviny4,03 g
Tuky47,33 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 340 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy12,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Puding připravíme podle návodu. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Máslo vyšleháme s cukrem, nejlépe v hrníčku a vmícháme do hotového pudinku. Krok 3: Dáme cca na 2 hodiny do lednice ztuhnout - krém je trochu řídký. Krok 4: Listové těsto nakrájíme na kousky 5x8 cm, potřeme žloutkem smíchaným s troškou mléka, položíme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme zhruba 15 minut, dozlatova. Krok 5: Po vystydnutí překrojíme bochánky v půli, naplníme krémem a přiklopíme. Dáme do lednice.

TIP: Jak se peče z listového těsta

Zveřejněno 18. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pROy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pROy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborné! 😋

Vyzkoušeno po nedělním obědě jako rychlovka. Překvapivě výborné <3

Vyzkoušela jsem v sobotu, všechno klaplo na jedničku. Těsto se bez problémů dalo krájet, nedrolilo se, krém po vychladnutí opravdu ztuhl. A chuť vynikající. Děkuji za skvělý tip. :yes:

Povedlo se;-),ke kávičce s kamarádkou vynikající,jednoduché,rychlé,bez nádobí:-)):-))Díky za bezva tip.:yes:Přidala jsem s dovolením foto:-8

Leni, dělám (tedy s uvařeným pudinkem) a je to opravdu velmi dobré mlsání :-D:yes:

varilamyskakasicku:Jasně že může být normální pudink;-)tenhle se jen vyšlehá se studeným mlékem a je hotovo;-)taková rychlovka:-)

Může to být dobrotka, jak dlouho ten krém, to je nějaký speciál puding??Může být i normálni puding??:-p:-K:yes:

Plnění upečených bochánků je pěkný nápad a pro vanilkové plňky mám slabost :yes::-K.

zizala:Žížalko já to dělala prvně:-8a vzala jsem si na to chlebový nůž s jemným zoubkem a šlo to krásně;-)

Tématické fráze:
kreméš z listového těsta, listové těsto s krémem, listové těsto s pudinkovým krémem, kremeš z listového těsta s krémem, listové bochánky, listovy kremeš, listové těsto s pudinkem, listové těsto a pudink, listove testo s vanilkovo pudinkovym kremem, listove tasticky s pudinkovym kremem, rychlé moučníky z listového těsta s krémem, listové s kremem, listové těsto recepty s kremem, moučníky z listového těsta, moučník z listového těsta s pudinkem, rychlé moučníky z listového těsta s pudingovým krémem, kremeš listové těsto, bochánky s pudinkem, top recepty listové bochanky, listove rezy s vanil

Suroviny:
těsto listové, créme olé, máslo, cukr krupice, žloutek, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu