

Bochánky z listového těsta
Suroviny 7 ks
- balíček listového těsta
- hladká mouka
- kečup
- točený salám
- sýr (strouhaný)
- vejce
Postup přípravy receptu
Listové těsto rozdělíme na 7ks.
Rozválíme na pomoučeném vále na placičky a na každou dáme trochu kečupu, trochu nastrouhaného točeného salámu a nastrouhaný sýr. Každou placičku zabalíme do bochánku, a dáme na plech. Potřeme rozšlehaným vejcem a vršek posypeme ještě sýrem.
Pečeme při teplotě 160 stupňů asi 30 min.
Poznámka od kuchařky
Dřív jsem celý balíček listového těsta rozválela a zabalila jako štrůdl. Je to rychlejší. Protože máme rádi patky, tak jsem zkusila udělat bochánky. Tam jich je dost a dost.
Také to je moc dobré se špenátem.
Bochánky nebo štrůdl se jí za tepla, ale i studené jsou dobré.
Bohužel mi po upečení skoro všechny popraskaly, ale na chuti to nic nemění.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bochánky z listového těsta
-
Takovéto dobré mňamky nikdy nezklamou
+
Máš stejné talířky,jako jááá
-
Čauky Péťo to vypadá skvělě
já chci ochutnat,pošli mi to poštou
pochopitelně posílám bodík
mamkapavla
-
no Gabi, to je možná pravda, mohla bych to zkusit a uvidím. Tak příště a díky za nápad.
-
Marundo, já bych každý bochánek před pečením propíchla párátkem nebo vidličkou, aby mohla unikat pára. Možná by to pomohlo a nepopraskaly by
-
Dělám podobné - listové těsto vyválím a rozkrájím na čtverce. Na každý druhý čtverec dám kolečko měkkého salámu, kečup, Hermelín, kečup a znovu salám. Přiklopím druhým čtvercem těsta, kraje zamáčknu (nesmí na nich být moc mouky jinak to nedrží), pomažu vajíčkem, posypu sezamem a peču. A podle barvy zjistím zda už to je nebo ne
jááj uplně jsem na to dostala chuť
-
Tiež to robím ako štrúdlu,ale pečiem ju predom pokrájanú.Dávam tiež plesňový syr,sterilizovanú kukuricu,huby,a.t.ď,záleží na chuti.Je to výborné.Pridávam bod.
-
Petro, máš to hezky nafocené, to se mi moc líbí! Šikulka!
-
Marundo, já dělám takové šneky a ty suroviny nestrouhám, dávám je na plátky. Tak to znám dobře a dávám ti 2.boda-je to dobré
-
maru...
jsem ráda, že můžu napsat první komentář, no tedy vypadá to nádherně
a jistě i tak chutná
posílám 1.bodík
a ukládám k vyzkoušení