Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 796 kJ / 5 448 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,79 g |
| Tuky | 415,64 g |
| Vláknina | 50,85 g |
| Cholesterol | 854 mg |
| Sodík | 7,19 g |
| Sůl | 17,46 g |
| Sacharidy | 294,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a dáme uvařit v osolené vodě do měkka. Poté scedíme. Použít můžeme klidně i zbylé brambory od oběda či večeře.
Krok 2: Zelný salát: zhruba 500 gramů zelí překrájíme na kratší kousky a dáme do mísy. K zelí přidáme jednu jemně pokrájenou cibuli, zakapeme troškou oleje, promícháme a dáme vychladit.
Krok 3: V pánvi na jemně pokrájeném uzeném špeku (slanině) necháme dozlatova osmažit drobně pokrájenou cibuli. K té přidáme ke konci smažení rozvonět drcený kmín a česnek.
Krok 4: Noky: mouky smícháme v míse se lžičkou soli. Přidáme vejce s vodou a vymícháme hustější těsto, které necháme cca 15 minut odstát. Do většího hrnce dáme vařit mírně osolenou vodu. Pak těsto přendáme na olejem potřené prkýnko, ze kterého ukrajujeme hranou vidličky nebo nožem menší kousky těsta, které necháme z prkýnka padat do vroucí vody. Noky vaříme podle velikosti zhruba 15-20 minut. Určitě jim nestačí jen vyplavání na hladinu. Vařené noky scedíme.
Krok 5: Do pánve přisypeme vařené scezené brambory i noky. Vše společně promícháme, necháme prohřát a dle chuti osolíme a opepříme. Do této směsi můžeme nasucho osmažené škvarky nebo na nudličky pokrájenou slaninu vmíchat rovnou nebo jimi uhlířinu posypat až na talíři.
Krok 6: Uhlířinu podáváme se zelným salátem.
Zveřejněno 6. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uhlířina po našem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8jWj
Moje poznámka
Uhlířina po našem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8jWj
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 5 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 20 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 23 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 20 minutami
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 39 minutami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 2 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 3 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 15 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 15 hodinami
Suroviny:
brambory,
špek uzený,
cibule,
česnek,
kmín drcený,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
vejce,
voda,
olej,
škvarky,
škvarky,
zelí kysané,
cibule,
olej
Komentáře (4)
Nebo grenadyrmars? Variant je mnoho a není úplně shoda jestli noky nebo těstoviny....je to krajové....
Bylo to oblíbené jídlo mého táty, s fleky nebo kolinky, a hoooodne cibulky na špeku....a trochu papriky....
Vrátil jsi mě do dětství