Postup přípravy
Krok 1: Hustá povidla rozmícháme s troškou rumu tak, aby se dala na těsto dobře mazat.
Krok 2: Pro lepší vůni přidáme malinko mleté skořice, vanilkového cukru, strouhané citronové kůry a jsou-li povidla nepřislazovaná, můžeme do nich přidat i trochu cukru (podle chuti).
Krok 3: Na frgál natíráme povidla ve vyšší vrstvě, aby nebyl po upečení suchý. Rozetřeme je po celé ploše rozváleného těsta kromě jeho okrajů.
Krok 4: Pokud jsou povidla řidší a mají být náplní kynutých balených buchet, dají se naopak zahustit. Nejlépe strouhaným perníkem, který povidla zároveň provoní.
Zveřejněno 9. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povidlová náplň
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DyW6
Moje poznámka
Povidlová náplň
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DyW6
Nejnovější recepty
Mandlová bublanina s třešněmi
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky
Přidáno před 13 hodinami
Banánové lívance s teplou Lotus polevou, malinami a lískovými oříšky
Přidáno před 16 hodinami
Rychlý koláč s tvarohem a jahodami
Přidáno před 22 hodinami
Tvarohová zmrzlina s mangem
Přidáno 29. 5. 2025 08:49
Konzumní kmínový chléb
Přidáno 29. 5. 2025 06:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kotlety na smetaně
Dudkova77 před 5 minutami
Prošívaná deka
Jandulka13 před 1 hodinou
Měkoučký čokoládový dort
Hancik před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem
Jitka64 před 2 hodinami
Bublanina III
rapav před 4 hodinami
Hrnková pistáciová bábovka
Jan Nemec před 4 hodinami
Žampionovo-bramborová polévka
xSarka před 13 hodinami
Čokoládovo-jablečný moučník
xSarka před 13 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
hifiklub před 16 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Scarlet2 před 18 hodinami
Suroviny:
rum,
skořice mletá,
cukr vanilkový,
cukr,
kůra citronová,
perník strouhaný
Komentáře (3)