Povidlová náplň

Suroviny

švestková nebo hrušková povidla
rum
mletá skořice
vanilkový cukr
cukr (podle chuti)
citronová kůra
strouhaný perník

Postup přípravy receptu

  1. Hustá povidla rozmícháme s troškou rumu tak, aby se dala na těsto dobře mazat.

  2. Pro lepší vůni přidáme malinko mleté skořice, vanilkového cukru, strouhané citronové kůry a jsou-li povidla nepřislazovaná, můžeme do nich přidat i trochu cukru (podle chuti).

  3. Na frgál natíráme povidla ve vyšší vrstvě, aby nebyl po upečení suchý. Rozetřeme je po celé ploše rozváleného těsta kromě jeho okrajů.

  4. Pokud jsou povidla řidší a mají být náplní kynutých balených buchet, dají se naopak zahustit. Nejlépe strouhaným perníkem, který povidla zároveň provoní.

Komentáře k receptu Povidlová náplň

K receptu nejsou žádné komentáře.