Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem

Velmi oblíbené kuřecí maso je připraveno s příchutí ajvaru a jemného medvědího česneku. Než se maso podusí, v klidu připravíme přílohu a během půl hodinky tak můžeme na stůl servírovat hotový oběd či večeři.

Hodnocení receptu je 4,6 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 056 kJ /
491 kcal
Bílkoviny5,00 g
Tuky34,17 g
Vláknina13,41 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 529 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy36,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme a opepříme. Krok 2: Maso na rozehřátém oleji zprudka orestujeme asi 2 minuty z každé strany a na chvíli odložíme stranou. Krok 3: Cibuli a stroužky česneku oloupeme, pokrájíme a nasekáme. Krok 4: Do tuku po mase přidáme nakrájenou cibuli a po zesklovatění i nasekaný česnek. Krok 5: Zasypeme moukou a po orestování zalijeme vývarem nebo vodou. Krok 6: Přidáme ajvar, kečup a přivedeme k varu. Vrátíme maso a pomalu dusíme cca 20-25 minut do změknutí masa. Občas promícháváme. Krok 7: Ke konci dušení přidáme nakrájený medvědí česnek. Krok 8: Omáčku dochutíme solí nebo pepřem, můžeme zjemnit smetanou. Krok 9: Podáváme s těstovinami, rýži, noky, ale klidně i s bramborovou kaší.

TIP: Videonávod: Jak správně uvařit těstoviny

Zveřejněno 18. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lZx5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lZx5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Zkusil jsem plec

mika59: Kantry: Díky také jsem to nevěděl. :-)

Marie Svarcova: Maruško děkuji za vyzkoušení a moc pěknou fotku..potěšilo mě to.:-K:-K

mika59:<3 opravdu jsem uvařila, bylo to skvělé , dovolila jsem si přidat fotku i když není tak krásná jako tvoje :-Kpřeji hodně tak dobrých receptů a krásnmý víkend

Marie Svarcova: Maruško děkuji :-K:-K

:yes::yes: to vypadá velmi dobře (nějak mi to uniklo), Ajvar mám koupený tak uvařím - díky za recept:-K

hospodyne: ;-) Eja57: ;-) Děkuji vám..:-K:-K

rihana: Tam kde je sterilovaná zelenina, omáčky, lečo atd..je to omáčka z lilku a paprik..

Kde najdu v marketu ajvar, vůbec nevím, co to je. Fotka vypadá mňamosně. :yes:

hospodyne: tak to velmi doporučuji, bude vám chutnat...Ajvar v tepelné úpravě je moc dobrý:yes:

:-Kkrása. Jídla tohoto typu vařím k večeři a moc chutnají. A s ajvarem jsem je ještě nevařila, tak mám zas co dohánět:yes::yes:

Suroviny:
řízky stehenní, cibule, česnek, ajvar, kečup sladký, mouka hladká, česnek mědvědí, vývar masový, smetana, olej, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu