Polévečka s čočkou jako řemen
Suroviny
Porce: 3 litry
Nutriční hodnoty
Energie | 4 918 kJ / 1 176 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,06 g |
Tuky | 8,60 g |
Vláknina | 73,27 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 285 mg |
Sůl | 0,56 g |
Sacharidy | 169,18 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vězte, že polévka má takový "šmrnc" z veškerého koření, že vás kuchařky, které jí uděláte muži musí pochválit! Polévka je sytá a dost pikantní. Doporučuji vyzkoušet!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 5. 2017 08:43
sikulka7: Květo, to je věc názoru a chutí a nemusíš použít koření, které nechceš, to je na každém, jak si polévku udělá.
15. 5. 2017 10:59
Kurkuma, kari a bazalka? Čočku milujeme v jakékoliv podobě, čočkovou polévku vařím často, ale s tímto kořením bych asi váhala. Vždyť výsledná chuť čočkou nevoní, přebije ji aromatické koření. No, je jiná doba.
5. 2. 2012 11:33
Bibi, dekuji moc za skvelý recept. Polevku jsme udelala presne podle Tveho receptu a je jiz nachystana k dnesnimu obedu, silna, dobra, vydatna, chute vyvazene. Davam bodik
26. 1. 2012 10:12
rozmarynaH: velmi si mě potěšila a ještě větší radost mám z toho, že jsem našla chuťově spřízněnou dušičku V tom případě je mi líto a mám smůlu, že nemáš čas na tvoření receptů, byla bych na tvé dobré recepty zvědavá-snad někdy k tomu dojde a já ti přeji méně hektického života.
26. 1. 2012 09:59
Milá Bi,Tvoje recepty sleduji obzvlášť pečlivě, protože máme podobné chutě. Čočkovou polévku dělám podobně a mému manželovi rovněž chutná a také sní nejméně dva talíře.Posílám bodíky. Já do té své oblíbené přidávám ještě (aby toho nebylo dost)rajče a na zahuštění ovesné vločky (úplně se rozvaří a zahustí). Tvoř a vymýšlej dál. Já bych se také připojila, ale nemám vůbec čas, jen občas mrknu na portál a některé recepty, převážně tvoj si stáhnu. posílám body
25. 1. 2012 21:37
My jsme doma všichni polévkovía když je koření jen po troškách,tak proč ne+8Chudák je spíš ten,kdo si do dobré polévky nasype polovinu z pepřenky
25. 1. 2012 21:11
Pěkná pro oko - chuť si nedovedu představit, ale 1000 lidí 1000 chutí.
25. 1. 2012 16:23
misza:Míšo a Rebíčku, ta kurkuma je tam víceméně pro barvu polévky, proto je jí také míň
25. 1. 2012 16:15
Polévku jsem přesunula do kategorie kam patří, přehmátla jsem se a Tak Franto děkuji, že jsi mě upozornil Možná by ses divil, ale můj manžel snědl 2 talíře, tak mu polévka chutnala-což značí, že žádný chudák není Nemůžeš hned recept za to či ono hanět, když jsi ho neochutnal(neuvařil), ono to vypadá, jako že je toho koření hodně, lepší je dávat málo, ovšem k té polévce sedí, je vážně dobrá a motivovala mě jedna ze sešitu, kde je toho koření daleko víc a tak jsem chtěla vyzkoušet aspoň tak a udělala jsem moc dobře-chuť mě překvapila tak, že jsem jí vložila k vyzkoušení. Toť vše, co jsem vám nevěřícím chtěla sdělit a vařit vás jí nikdo nenutí
25. 1. 2012 15:41
Bibi, nepopletla jsi kategorii
misza: souhlasím taky bych dala buď jedno nebo druhé, ale to je samozřejmě věc názoru, přeplácaná.. čím
polévečka je hezká, obrázek taky, já přidívám bodík
misza: souhlasím taky bych dala buď jedno nebo druhé, ale to je samozřejmě věc názoru, přeplácaná.. čím
polévečka je hezká, obrázek taky, já přidívám bodík
25. 1. 2012 15:18
Myslím, že přeplácaná není, ale vydatná to jo Už jsem podobnou čočkovku dělala a byla výborná. Jen bych vynechala kurkumu a dala jen kari. Bibi bodík +4
25. 1. 2012 14:47
Ještě něco, když je to polévka, tak to není předkrm
25. 1. 2012 14:44
Chudák chlap, který tohle musí jíst
25. 1. 2012 14:06
Trochu? Značně. Jedna chuť přebije druhou. A ve výsledku to chutná stejně po ochucovadlech z kupovaného zeleninového vývaru, tj. především po glutamátech. To aby začínající kuchařinky věděly čeho se mohou od takového receptu nadít.
Protože to trochu pálí, tak je "jako řemen", jinak by to byla polévka "nevšední chuti".
Protože to trochu pálí, tak je "jako řemen", jinak by to byla polévka "nevšední chuti".
25. 1. 2012 13:28
Trochu přeplácané, ne
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 5 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 6 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Právě bylo uvařeno:
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova uvařila před 6 minutami
Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky
BronislavaP uvařila před 14 minutami
Skořicové šneky
Petra Dvor. uvařila před 33 minutami
Piškotový korpus
Standula002 uvařila před 1 hodinou
Vepřové kostky na houbách
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Carolka409 uvařil před 2 hodinami
Kuřecí smetanový pekáček
slavka744 uvařila před 2 hodinami
Rybí salát podle ČSN z roku 1967
Alvinsatya uvařil před 3 hodinami
Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 3 hodinami
Banánová bábovka
Babicka32 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kynuté knedlíky trochu jinak: Nadýchaný alpský knedlík maxi velikosti s mákem a vanilkovou omáčkou chutná božsky
Slavná americká pink lemonade se připravuje z citronů, skvěle osvěží a typicky růžovou barvu jí dodá netradiční surovina
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: miso čočková polévka čočkova polévka jako řemen kurkuma kam pouzit cockova musaka kurkuma kam ji dávat čočkovka s houbami starodávná čočkovka kam dávat kurkuma polevka z červené čočky s mrknu vydatná polévka s řapíkatým celerem husta zeleninova polevka s čočkou čočkové polévečka recepty s čočkovými klíčky
Suroviny: čočka, cibule, mrkev, celer, petržel, brambory, česnek, cibule, vývar zeleninový, majoránka, kmín drcený, bazalka čerstvá, koření kari, kurkuma, bobkový list, pepř, petrželka, sůl, jíška
Polévečka s čočkou jako řemen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Wvj
18 názorů