Vepřové maso zapečené ve smetaně
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 781 kJ / 1 860 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 128,83 g |
| Tuky | 134,07 g |
| Vláknina | 5,40 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 2,30 g |
| Sůl | 5,65 g |
| Sacharidy | 32,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Z jedné strany natřeme hořčicí a obalíme v mouce. Na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme k ní cibuli a orestujeme. Pokud slanina pustí málo tuku, přidáme kousek másla.
Krok 2: Pak vložíme obalenou stranou maso na tuk a opečeme, po chvíli obrátíme. Přendáme do zapékací mísy a zalijeme smetanou, v troubě zapečeme maso doměkka.
Podáváme s bramborem.
Podáváme s bramborem.
Zveřejněno 21. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové maso zapečené ve smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/10Q0
Moje poznámka
Vepřové maso zapečené ve smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/10Q0
Nejnovější recepty
Kokosové sušenky
Přidáno před 1 hodinou
Drážďanská štóla
Přidáno před 3 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 12 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí prsa, pečená zelenina a vejce (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný štrúdl z domácího těsta
martina.mickova88 před 49 minutami
Jehněčí guláš
stanavokr před 2 hodinami
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 4 hodinami
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 10 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 10 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 10 hodinami
Vepřový steak z kotlety se smaženou cibulí a sazeným vejcem
zpravodaj1 před 10 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 12 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 13 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
bohdana před 13 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
hořčice dijonská,
mouka hladká,
slanina anglická,
pepř,
máslo,
cibule,
smetana
Komentáře (1)