Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 094 kJ / 739 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,50 g |
Tuky | 44,48 g |
Vláknina | 79,12 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 40,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso jemně potřeme olejem, česnekem, osolíme, opepříme, necháme asi půl hodinu odležet při pokojové teplotě. Houby namočíme do vody, aby nabobtnaly.
Krok 2: Vezmeme hlubší pánev (nikoli teflonovou) a rozpálíme ji (nasucho, maso je již potřené olejem). Přidáme maso (začne hodně syčet a prskat). Opečeme ho 2-3 minuty z každé strany, mělo by se v této chvíli krásně odlepit od pánve. Poté ho vyndáme na talíř, přikryjeme a uchováme v teple.
Krok 3: Do výpeku dáme nakrájenou cibulku, houby s vodou, v níž byly namočené a dusíme, dokud se voda téměř nevypaří. Přidáme zpět maso spolu se šťávou, kterou zatím pustilo, dáme do trouby předehřáté na 180°C a necháme přikryté dusit, dokud zcela nezměkne. Občas přilijeme další vodu, aby se vytvořila šťáva. Nakonec zahustíme maizenou. Podávala jsem s bramborou kaší a vařenými fazolkami s cibulkou.
Zveřejněno 31. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rostbíf s houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vWLV
Moje poznámka
Rostbíf s houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vWLV
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 2 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 3 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 10 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 7 minutami
Sýrová roláda
Fitulka před 9 minutami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 11 minutami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 2 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 2 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 13 hodinami
Suroviny:
houby sušené,
cibulka,
česnek,
olej rostlinný,
sůl,
pepř,
voda,
škrob kukuřičný
Komentáře (6)
Domnívám se, že tento "recept" má několikero řešení:
1. "Rostbíf s houbovou omáčkou" změnit název, tedy vůůůbec nepoužít slovo ROSTBÍF
2. "4 porce tenčích plátků rostbífu" upravit na 600g (4 porce) hovězího masa (roštěnec) V KUSE
3. Napřed si o rostbífu něco PŘEČÍST
4. NAJMOUT si korektora
5. PŘIHLÁSIT se na kurs vaření
pro Vaši informaci
https://cs.wikipedia.org/wiki/Rostb%C3%ADf