Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 56 519 kJ / 13 508 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,70 g |
| Tuky | 1 485,75 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,35 g |
| Sodík | 50 mg |
| Sůl | 0,05 g |
| Sacharidy | 2,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vezmeme kastrol přiměřené velikosti, nalijeme do něj vodu skoro do poloviny a přidáme asi deci mléka. Mléko zajistí, že se škvarečky vyškvaří pěkně do zlatova. Kdo chce mít škvarky světlé, samozřejmě mléko vynechá.
Krok 2: Sádlo pokrájíme na menší kostky asi o hraně 1,5 cm a přidáváme do kastrolu s vodou. Když je vše nakrájeno, tak za pomoci pokličky vylijeme skoro všechnu vodu a za častého promíchávání, dusíme zpočátku pod pokličkou.
Krok 3: Asi po 10 minutách sundáme pokličku, ztlumíme teplotu a za občasného promíchávání škvaříme dále. Když přestává sádlo probublávat, blíží se už konec škvaření a na mírném ohni už jen necháme škvarečky zezlátnout.
Krok 4: Vypneme vařič, ze sádla vybereme všechny škvarečky a sádlo opatrně nalijeme do sklenic. Pozor na popálení, čerstvě vyškvařené sádlo je hodně žhavé. Já si při slévání sádla dělám i jednu menší skleničku se škvarečky.
Zveřejněno 29. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové škvařené sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R2kL
Moje poznámka
Vepřové škvařené sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R2kL
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 8 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 7 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 8 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 10 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 11 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 13 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 13 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 14 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 14 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 14 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 14 hodinami
Suroviny:
sádlo vepřové,
mléko,
voda
Komentáře (3)