Ořechová roláda s jablky
Rafinované provedení této ořechové rolády pohladí chuťové buňky milovníka ořechů a jablek. Lehká piškotová roláda se šťavnatou náplní bude chutnat jako sváteční dezert. Ale můžete ji připravit jen tak pro potěšení svých blízkých.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 790 kJ / 4 252 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,19 g |
| Tuky | 326,74 g |
| Vláknina | 20,60 g |
| Cholesterol | 1,43 g |
| Sodík | 848 mg |
| Sůl | 1,93 g |
| Sacharidy | 246,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme a ušleháme se špetkou soli a cukrem. Do sněhu po jednom zašleháme žloutky. Včas vyhřejeme troubu na 180 °C.
Krok 2: Mouku smícháme s ořechy a zlehka vmícháme do ušlehané hmoty. Těsto rozetřeme na plech 40x30 vyložený pečicím papírem a pečeme 10-12 minut.
Krok 3: Po upečení korpus překlopíme na pocukrovanou utěrku, odstraníme papír a pomocí čistého pečícího papíru korpus otočíme do původní polohy a zavineme. Necháme úplně vychladnout.
Krok 4: Jablka zbavíme jadřinců, nakrájíme na kousky, vložíme do kastrůlku, přidáme 20 ml vody, citronovou šťávu, vanilkový cukr, skořici a asi 3 minuty povaříme. Odstavíme, jablka necháme okapat, šťávu dáme stranou.
Krok 5: Z mléka, vanilkového cukru a pudinku uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladit. Vychlazený krém dáme do robotu, přidáme máslo a vyšleháme dohladka.
Krok 6: Korpus pokapeme šťávou z jablek a rozetřeme 2/3 krému, na který položíme jablka. Pomocí papíru stočíme, pevně zabalíme a dáme do chladničky ztuhnout. Potom povrch potřeme zbylým krémem, boky posypeme ořechy a libovolně ozdobíme.
Zveřejněno 7. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechová roláda s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OV6g
Moje poznámka
Ořechová roláda s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OV6g
Nejnovější recepty
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 6 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 18 hodinami
Dršťková svačinová
Přidáno před 18 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka s makovou náplní
Egretta před 15 minutami
Uzené s knedlíkem a křenovou omáčkou
kimlo před 1 hodinou
Chalupářské vepřové maso s bramborami
daniela1262 před 1 hodinou
Mrkvová pomazánka s tvarohem
KrisZaezemi před 1 hodinou
Vinná klobása trochu jinak
ipesk před 3 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Terka.Ambrozkova před 6 hodinami
Slunečnicové kroužky
Panova před 6 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 6 hodinami
Boloňské špagety
jtrecepty před 17 hodinami
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 17 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
ořechy mleté,
sůl,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
skořice,
šťáva citronová,
jablko,
máslo,
ořechy mleté
Komentáře (1)