Vepřové karé se švestkovou omáčkou
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 769 kJ / 423 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,68 g |
Tuky | 22,58 g |
Vláknina | 8,25 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,06 g |
Sacharidy | 46,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme, po stranách trochu nařízneme, aby se nekroutilo, osolíme a opepříme a z jedné strany obalíme v mouce.
Krok 2: Na pánvi rozškvaříme špek, přidáme nakrájenou cibuli a sádlo, orestujeme a vložíme maso pomoučenou stranou dolů. Maso opečeme z obou stran, pak trochu podlijeme vývarem a dusíme do měkka.
Krok 3: Měkké maso vyjmeme a do výpeku přidáme zeleninu, podlijeme a povaříme doměkka. Rozmixujeme dohladka a přidáme povidla, citronovou šťávu a nakonec zjemníme smetanou.
Podáváme s bramborovými noky.
Podáváme s bramborovými noky.
Zveřejněno 5. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové karé se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2zXj
Moje poznámka
Vepřové karé se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2zXj
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 6 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 16 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 17 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 4 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 4 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 4 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 4 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 4 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 5 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 5 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
sůl,
pepř,
špek,
cibule,
sádlo,
zelenina kořenová,
mouka hladká,
vývar masový,
povidla švestková,
šťáva citronová,
smetana
Komentáře (1)