Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 883 kJ / 4 274 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,04 g |
Tuky | 342,48 g |
Vláknina | 17,64 g |
Cholesterol | 920 mg |
Sodík | 7,30 g |
Sůl | 17,60 g |
Sacharidy | 74,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Podchlazené maso nakrájíme na kostičky (aby se vešly do mlýnku).
Plec nameleme šajbou č.8 a sádlo šajbou č.3. (Každý to může umlít jak chce. Záleží na každém, jakou kdo má rád mozaiku). Krok 2: Nyní namícháme koření.
Všechno koření, i strouhanku, smícháme dohromady a pak najednou vysypeme do namletého masa. Všechno pak zalijeme vodou a pořádně zamícháme. POZOR! Maso by mělo být pořád podchlazené. Krok 3: Teď přijde na řadu plnění masové směsi do střev.
Vepřová střeva důkladně propláchneme a necháme je ve studené vodě alespoň 30 minut odležet.
Střevo navlečeme na nástavec na plnění klobás. Už zbývá jen dostat masovou směs do střev. Já plním přes mlýnek. Krok 4: Na YouTube je spoustu videí, jak špejlovat a opravdu na tom nic není.
Klobásky jsou výborné pečené, vařené, smažené a určitě budou výborné i na grilu (kdyby někdo zkoušel gril, tak budu rád za komentář).
Plec nameleme šajbou č.8 a sádlo šajbou č.3. (Každý to může umlít jak chce. Záleží na každém, jakou kdo má rád mozaiku). Krok 2: Nyní namícháme koření.
Všechno koření, i strouhanku, smícháme dohromady a pak najednou vysypeme do namletého masa. Všechno pak zalijeme vodou a pořádně zamícháme. POZOR! Maso by mělo být pořád podchlazené. Krok 3: Teď přijde na řadu plnění masové směsi do střev.
Vepřová střeva důkladně propláchneme a necháme je ve studené vodě alespoň 30 minut odležet.
Střevo navlečeme na nástavec na plnění klobás. Už zbývá jen dostat masovou směs do střev. Já plním přes mlýnek. Krok 4: Na YouTube je spoustu videí, jak špejlovat a opravdu na tom nic není.
Klobásky jsou výborné pečené, vařené, smažené a určitě budou výborné i na grilu (kdyby někdo zkoušel gril, tak budu rád za komentář).
Zveřejněno 19. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paprikové klobásy podle Smolíčka (bez uzení)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g1oG
Moje poznámka
Paprikové klobásy podle Smolíčka (bez uzení)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g1oG
Nejnovější recepty
Domácí třešňový sirup
Přidáno před 33 minutami
Kynuté knedlíky
Přidáno před 5 hodinami
Květákové kari s brokolicí, paprikami a baby špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí steak s rebarborovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Čokoládové polevy se smetanou
Přidáno 6. 6. 2025 13:52
Jahodovo-levandulový džem
Přidáno 5. 6. 2025 18:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
BeBe střecha s banánem
Majavcelicka před 34 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Jakubka před 35 minutami
Jihočeská kulajda
poirotka před 39 minutami
Kuřecí špalíčky na divoko
poirotka před 40 minutami
Tvarohový koláč s borůvkami
marsa.marsa před 55 minutami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
Lendoulinecek před 1 hodinou
Vepřová plec na houbách a na smetaně
bobnak před 2 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
DominKuchtik před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Pavluska75 před 3 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
sádlo vepřové hřbetní,
koření oregáno,
majoránka,
paprika sušená sladká,
česnek,
kmín celý,
pepř mletý,
pepř čtyř barev,
sůl,
voda,
strouhanka,
střeva vepřová
Komentáře (1)