Rohlíky plněné houbovou omeletou

Merylas Kuchařka: Merylas

24 ks menších rohlíků Slané pečivo 19 názorů

Suroviny

Na těsto:
400 g hladké mouky
200 g grahamové mouky
2 malinko plnější lžičky soli
necelá zarovnaná lžička cukru
zhruba 330 g vlažné vody - dle potřeby
60 g oleje
25 g čerstvého droždí
Na omelety:
4 větší vejce
lesní houby dle vlastního uvážení
1-2 lžíce oleje na houby
1 středně velká cibule
sůl
drcený kmín
1-2 lžíce oleje na smažení
Na povrch:
1 vejce
celý kmín nebo lněné semínko
sezam apd.
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky:
    Do části vlažné vody přidáme cukr, trošku hladké mouky, rozdrobíme droždí, přikryjeme utěrkou a necháme v teple vzejít kvásek. Obě mouky smícháme se solí, prosijeme řidším sítem, přidáme olej, kvásek, zbytek vlažné vody a vypracujeme pružné a nelepivé těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a těsto necháme vykynout. Pak ho ještě jednou krátce propracujeme a znovu necháme vykynout. Kdo má domácí pekárnu zadělá v ní, já taky občas používám robot - hnětací hák.

  2. Omelety:
    Do hrnce dáme olej, přidáme jemně nasekanou cibulku a osmahneme do sklovita. Přidáme očistěné a nakrájené houby, osolíme, přidáme malinko drceného kmínu, pokud je třeba zastříkneme vodou a dusíme do měkka. Snažíme se ke konci všechnu tekutinu odpařit - zredukovat na minimum.

  3. Pánev s kvalitním nepřilnavým povrchem rozehřejeme, potřeme olejem, vlijeme jedno větší rozšlehané vejce a rychle poklademe houbami. Zvolna usmažíme z jedné a pak i z druhé strany. Taktéž můžeme postupovat tak, že do rozšlehaného vajíčka přidáme houby rovnou, omeleta nebude žlutá, ale je to jednoduší příprava. Pokud je třeba, tak vajíčko osolíme, já měla slanější houby, tak jsem nedosolovala. Omelety necháme zchladnout.

  4. Z vykynutého těsta vytvoříme bochánek, ten rozdělíme na 4 díly a z každého vytvoříme rovněž bochánek. Necháme chvíli pod utěrkou, cca 10 minut, pak vyválíme do kruhu, rozdělíme na 6 dílů, poklademe houbovou omeletou nakrájenou rovněž na 6 dílů a svineme. Začínáme od širšího konce - viz. foto. Rohlíčky dáme na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení a necháme pod utěrkou vykynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Mám plynovou troubu, tak stupně ani čas nenapíšu. Ale zhruba a orientačně na 180-190°C 20 minut (třeba někdo upřesní a dopíšu do receptu). Pak rohlíčky vyjmeme a necháme na mřížce vychladnout.

Poznámka

Další mé recepty najdete zde http://www.merylas.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rohlíky plněné houbovou omeletou

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Ještě jednou všem děkuji:-K

    medmic: Půjde to i z těsta s kváskem;-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    :yes::yes::-p super rcp

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Je to nádhera už jen od pohledu:-KRáda bych ochutnala a vím,že bych si pochutnala:-p:yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Maruško, krásné, výstavní:yes::yes:+:-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Krásne, rožky nemusím veľmi, ale tu by som s radosťou urobila výnimku. :yes:;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak to se mi moc líbí! Rohlíky sice nejím, ale tento bych aspoň jeden chtěla :-) :yes::yes::yes:+

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    casino: může a někdo to tak opravdu dělá.
    Mně to přijde dost zbytečné, Podobné recepty (pokud jsou opravdu aspoň trochu podobné) mě posunují dál, jiným směrem - většinou to uvítám.

    Odpovědět

  • maris maris

    casino: u svého receptu si autor podobné recepty může sám smazat;-):-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Podobné recepty

    spagetka: píše: "...jestli je tam nechceš, smázni..."
    Opravdu to autor rcp může o své vůli SÁM učinit?:-O

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Máš je výstavní :yes::yes:

    Odpovědět

  • medmic medmic

    šlo by to i z klasického žitného kvásku? jinak vypadají krásně

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    spagetka: To se stane;-) Já dlouho psala, odbíhám, tak jsem už byla v odpovědi zastoupena a ani jsem nevěděla:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Merylas: ale jasně, já opravdu přehlídla tu další nádivku, takže Cat mě upozornila ;-);-);-), jinak souhlas. Někdy aspoň z podobných vybereš tu svou variantu ;-);-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    cathleen: Díky za pochvalu:-K Už jsem dělala rohlíky jen z hladké mouky a omelety byly se salámem - výraznějším, na drobnější kostičky a pažitkou.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    spagetka: Díky za pochvalu:-K Nevím, kdo přidal recepty do Podobných, ale opravdu podobné jsou. Je to všechno slané pečivo s houbovou náplní. Bagety s plným bříškem mají houby v náplni č. 2 a je to vidět i na fotečce;-). Je to "podobnější" recept co se tvaru týká , než ten na houbové buchty:-)) Já jinak s podobnými recepty problém nemám, pokud se zdá někomu něco podobného, tak ať to pod můj recept přidá. Nelpím na tom, abych měla nějakou exkluzivitu jedinečnosti. Za ty přidávané podobné recepty jsem naopak tady na Topkách ráda, jako za tu funkci, rychleji si vyberu recept, který se mi nejvíce líbí, bez dlouhého vyhledávání.:-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: houbové rohlíky houbova buchta plněné rohlíčky houbovou směsí listový závin s vaječnou omeletou rohlik s vajecnou omeletou lorna estranky.sk jak udelat z kruhu 6 dílů pizzová bageta

Zapomněl/a jsem heslo