Dýňová paštika

Zeleninová jídla Doba přípravy: 60 minút 9 názorů

Zeleninová jídla Doba přípravy: 60 minút 9 názorů

Suroviny 3 - 4 porce

16 listů pekingského zelí
1 pórek
500 g dýně
500 g brambor
2 vejce
petrželka (nebo celer)
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Listy povaríme vo vode asi 5 minút a scedíme. Necháme dobre odkvapkať.

  2. Do vyššieho pekáča nalejeme asi 4 cm vody a vložíme do rúry zapnutej na plno.

  3. Tekvicu a zemiaky narežeme na maličké kocôčky, pór na tenšie kolieska a každú zeleninu zvlášť uvaríme do mäkka. Scedíme a všetku zeleninu opražíme na troške oleja na panvici. Odstavíme z ohňa. Osolíme, okoreníme, vmiešame vajcia a narezanú vňať. Premiešame.

  4. Menšie misky vymastíme olejom a vyložíme listami. Naplníme zeleninou a vrchmi listov zakryjeme.

  5. Misky vložíme do horúcej vody v pekáči v rúre a v rúre varíme 50 minút pri najvyššej teplote.

    Uvarené paštéty vyklopíme a podávame teplé obložené zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Recept je z knihy Vegetariánska kuchárka.

Komentáře k receptu Dýňová paštika

Tématické fráze: vegetarianská paštika zeleninová paštika vegetariánská paštika recept zeleninová paštika recept paštika z hokaido vegetariánské paštiky dynova paštička celerová vegetariánská paštika raw paštika recept vegetariánská paštika vegetariánská paštika recepty recept na zeleninovou paštiku hokaido paštika vegetariánské paštiky recept recept na zeleninovou paštiku pro vegetatiáni paštika se zeleninou paštika pro vegetariány 48g paštika pro vegetariany vegetariáské paštiky vegetariánská paštika, recept