Postup přípravy
Krok 1: Houby nakrájíme na plátky. Nakrájíme šalotku nadrobno. Nasekáme česnek.
Krok 2: Na houbovou omáčku zahřejeme v kastrolu na středním ohni 1 lžíci másla a 1 lžíci olivového oleje. Když se rozpustí, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a restujeme, dokud nezačne cibule měknout (asi 3-4 minuty).
Krok 3: Přidáme nasekaný česnek a restujeme tak další minutu. Vmícháme houby nakrájené na plátky spolu se solí a pepřem podle chuti. Restujeme asi 5 minut, dokud houby nezačnou měknout. Pak přidáme provensálské koření.
Krok 4: Přidáme červené víno a vaříme ještě asi 5 minut, dokud se víno nezredukuje asi o polovinu a houby nejsou plně uvařené.
Krok 5: Omáčku dokončíme rozpuštěním další lžíce másla a pak dobře promícháme, aby se začlenilo do omáčky. Pak snížíme teplotu na velmi nízkou a přikryjeme.
Krok 6: Mezitím tagliatelle uvaříme podle návodu.
Krok 7: Lososa osolíme a opepříme. Zahřejeme řepkový olej na pánvi na střední teplotě. Když je pánev rozpálená, přidáme lososa kůží dolů. Navrch dáme trochu oleje z pánve. Asi 4 minuty se ryby nedotýkáme. Po 4 minutách opékání lososa na straně kůže rybu otočíme. Opékáme další 2 až 3 minuty. Lososa stáhneme z ohně a necháme ho pár minut odpočinout. Ryba by měla být stále velmi vlhká a uvnitř by měla mít tmavě oranžovou barvu.
Krok 8: Podáváme se širokými nudlemi tagliatelle, které přelijeme houbovou omáčkou. Zdobíme petrželkou.
Zveřejněno 22. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos s houbami na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9B8
Moje poznámka
Losos s houbami na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9B8
Nejnovější recepty
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 10 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 10 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkový salát
Vlasta159 před 4 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 12 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 13 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 15 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 16 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 17 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 17 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 17 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 17 hodinami
Suroviny:
losos,
máslo,
olej olivový,
cibule šalotka,
žampióny,
víno červené,
česnek,
koření provensálské,
sůl,
pepř,
olej řepkový,
petrželka,
tagliatelle
Komentáře (1)