Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 735 kJ / 2 327 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,40 g |
Tuky | 121,25 g |
Vláknina | 7,65 g |
Cholesterol | 1,57 g |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 2,45 g |
Sacharidy | 243,65 g |
Postup přípravy
Ve šlehací míse nejprve ušleháme bílky se solí, jakmile začnou houstnout, přidáme cukr a vyšleháme dotuha. Krok 3: Do hustého sněhu postupně zašleháme žloutky, šleháme, až na hmotě zůstává znatelná rýha po metličce. Krok 4: Poté zlehka ručně vmícháme prosátou mouku. Krok 5: Přendáme do plechu a upečeme dozlatova (5 minut na 180 °C, snížíme na 170 °C a dopečeme cca 10 minut).
Vyndáme na mřížku a necháme zcela vychladnout. Krok 6: Zatím dáme do rendlíku směs ovoce, přidáme cukr a vodu. Přivedeme k varu, povaříme minutu a zahustíme Solamylem rozmíchaným v trošce vody. Necháme vychladnout, navrstvíme na korpus a dáme do lednice. Krok 7: Na krém nejprve ušleháme hustou šlehačku. Krok 8: Smícháme tvaroh, zakysanku, cukr a poté postupujeme podle návodu na obalu ztužovače. Ušlehaný krém navrstvíme na ovocnou směs a dáme vychladit nejméně na 3 hodiny nebo přes noc. Krok 9: Podle uvedených surovin a návodu na obalu uděláme želé a mírně zchladlým polijeme pomocí lžíce vychlazený krém na korpusu s ovocem. Pracujeme rychle, želé na vychlazeném krému také rychle ztuhne. Krok 10: Nakrájíme řezy a podáváme.
Zveřejněno 12. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotové řezy s ovocem a tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpm2q
Moje poznámka
Piškotové řezy s ovocem a tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpm2q
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 4 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 9 minutami
Špenátová polévka
brtna před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 2 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 3 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 3 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 6 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
sůl,
ovoce,
voda,
cukr,
solamyl,
voda,
tvaroh plnotučný,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
ztužovač želatinový,
želé červené dortové,
sirup višňový
Komentáře (3)