Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotový kruh s ovocem a krémem - bobečkový

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby chladnutí korpusu

75 min (40 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby chladnutí korpusu)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 347 kJ /
1 995 kcal
Bílkoviny76,02 g
Tuky88,14 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 539 mg
Sůl1,36 g
Sacharidy222,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dortovou formu o průměru 25 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V dostačečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 150 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Krok 3: Bílky vyšleháme s cukrem do pevného sněhu, všleháme olej, žloutky a zlehka vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vlijeme to připravené formy. Krok 4: Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 150 °C cca 30-40 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout. Krok 5: Po vychladnutí prokrojíme na 2-3 pláty (podle toho, jak jsme zruční při práci s korpusem). Kulatým velkým vykrajovátkem vykrojíme střed, aby vznikl kruh. Krok 6: Tvaroh nebo mascarpone vyšleháme s cukrem, vlijeme smetany, přidáme ztužovače šlehačky a šleháme na nejvyšší stupeň dotuha. Krok 7: První plát korpusu dáme na podložku či tác, do zdobícího sáčku dáme část krému, špičku sáčku odstřihneme na průměr cca 1 cm a postupně děláme na těsto "bobečky". Krok 8: Přikryjeme druhým plátem a opakujeme totéž se třetím plátem. Ze zbytku po vykrojení kruhu můžeme stejným způsobem udělat menší moučník na talířek. Krok 9: Ozdobíme čerstvým ovocem, kousky čokolády, čokobonbony, živými květy, makronkami... jak kdo chce.

TIP: Zdobení živými květy

Zveřejněno 24. 2. 2018

Poznámka autorky isindy

Obrázky putují po netu a já potřebovala rychlý moučník. Tohle je rychlovka, jen to efektní zdobení ji posouvá o level nad běžné řezy z plechu. Tvar není třeba dodržet, může se třeba dát těsto na plech a pak nařezat na stejné pruhy, ty 2-3 vrstvit na sebe - max. 3, pak už by to bylo těžké a krém u spodních pater by se splácl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotový kruh s ovocem a krémem - bobečkový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0NJK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotový kruh s ovocem a krémem - bobečkový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0NJK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:-)<3:yes::yes: krásná práce :-K

:yes::yes::-K

Nádherné! :-K:yes: V nejbližší době udělám pro pravnučku!:-)

Moc krásné. Určitě vyzkouším, jen nemám ráda ztužovač Smeta-fix. Raději používám od Dr. Oetker ztužovač za studena. :yes:

octavie1: ten ale funguje jako želatina, nedává se do šlehačky... myslím, že by z toho pak byla podivná hmota jak amarouny... toto si má zachovat šlehačkovou lehkost. Místo smetafixu zkuste ten pudink zastudena olé, to je dobrý nápad.

Tohle zdobení mě taky na netu zaujalo, je to takové sweet hippie, krásně vzdušné,svobodné a uvolněné zdobení, máš to parádní ;-)

Překrásné :yes::yes:

fajnový dortík, také jsem ho už dělala a měl úspěch. Jen do krému nepoužívám ztužovače, ale 2 lžíce pudinku za studena Créme Olé.

Moc krásné a povedené:yes: U Tebe to ale nepřekvapuje:-) Taky jsem tento nový trend "zachytila" na internetu a moc se mně líbí. Recept jsem si uložila a příležitostně vyzkouším. Bude to fajn v sezóně drobného ovoce.:-K

Tématické fráze:
bobečkový dort, piškot s ovocem a krémem, kruh s ovocem, medove dortiky zdobene ovocem, piskotovy dort s ovocem a kremem z mascarpone, buchta s čerstvým ovocem a krémem, recept na piškotový dort s ovocným krémem, bobečkovy dorty, zdobení rolády čerstvým ovocem, piškot s krémem a ovocem a želatinou, moučník od dr.max, bobečkový dort s ovocem, piskotovy dort s kremem a cerstvym ovocem, piškotovy dort s kremem a ovocem, piškot s krémem a ovocem, piskotovi dort zdobeny kremem a ovoce, ovocný dort s mascarpone a piškoty, ovocný dort za studena s z mascarpone, krem na piskot s ovocem, piškotovy dort s mascarpone a ovoce

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, olej, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá, tvaroh, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, cukr moučkový, ovoce, čokoláda, bonbony čokoládové, jedlé květy, meduňka

Přidat fotografie receptu