Piškotový kruh s ovocem a krémem - bobečkový

isindy Kuchařka: isindy

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 8 názorů

Suroviny

Těsto:
4 vejce
120 g cukru písek
120 g hladké mouky
4 lžíce oleje
1 lžička prášku do pečiva
Krém:
250 g tvarohu či mascarpone
2x 200 ml šlehačky ke šlehání (31% a více)
3x ztužovač šlehačky Smeta-fix (Dr.Oetker)
cukr moučka dle chuti
čerstvé ovoce, makronky, čokoláda, bonbony - dle fantazie a zásob
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme s cukrem do pevného sněhu, všleháme olej, žloutky a zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva. Upečeme cca 30-40 min. ve 25 cm formě na dort, trouba 150°C. Po vychladnutí prokrojíme na 2-3 pláty, jak se budete cítit na práci s korpusem. Kulatým velkým vykrajovátkem vykrojíme střed, aby vznikl kruh.

  2. Tvaroh/mascarpone vyšleháme s cukrem, vlijeme šlehačky, přidáme smeta-fix a šleháme na nejvyšší stupeň dotuha.

  3. První plát korpusu dáme na podložku/tác, do zdobicího sáčku dáme část krému, špičku sáčku odstřihneme na průměr cca 1 cm a postupně děláme na těsto "bobečky". Přikryjeme druhým plátem a opakujeme, totéž se třetím plátem. Ze zbytku po vykrojení kruhu můžeme stejným způsobem udělat menší moučník na talířek.

  4. Ozdobíme čerstvým ovocem, kousky čokolády, čokobonbony, živými květy, makronkami... jak kdo chce.

Poznámka

Obrázky putují po netu a já potřebovala rychlý moučník. Tohle je rychlovka, jen to efektní zdobení ji posouvá o level nad běžné řezy z plechu. Tvar není třeba dodržet, může se třeba dát těsto na plech a pak nařezat na stejné pruhy, ty 2-3 vrstvit na sebe - max. 3, pak už by to bylo těžké a krém u spodních pater by se splácl.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 904 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Piškotový kruh s ovocem a krémem - bobečkový

  • medanek medanek

  • elunda elunda

    Nádherné! :-K:yes: V nejbližší době udělám pro pravnučku!:-)

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    octavie1: ten ale funguje jako želatina, nedává se do šlehačky... myslím, že by z toho pak byla podivná hmota jak amarouny... toto si má zachovat šlehačkovou lehkost. Místo smetafixu zkuste ten pudink zastudena olé, to je dobrý nápad.

    Odpovědět

  • octavie1 octavie1

    Moc krásné. Určitě vyzkouším, jen nemám ráda ztužovač Smeta-fix. Raději používám od Dr. Oetker ztužovač za studena. :yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Tohle zdobení mě taky na netu zaujalo, je to takové sweet hippie, krásně vzdušné,svobodné a uvolněné zdobení, máš to parádní ;-)

    Odpovědět

  • RubyRom RubyRom

    Překrásné :yes::yes:

    Odpovědět

  • ceskolipacka ceskolipacka

    fajnový dortík, také jsem ho už dělala a měl úspěch. Jen do krému nepoužívám ztužovače, ale 2 lžíce pudinku za studena Créme Olé.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Moc krásné a povedené:yes: U Tebe to ale nepřekvapuje:-) Taky jsem tento nový trend "zachytila" na internetu a moc se mně líbí. Recept jsem si uložila a příležitostně vyzkouším. Bude to fajn v sezóně drobného ovoce.:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: kruh s ovocem medove dortiky zdobene ovocem moučník od dr.max bobečkový dort s ovocem rychlý piškot s čerstvým ovocem a želatinou dort s ovocem jak zachovat čerstvé bobečkový dort recept piškot s krémem s mascarpone a ovocem piskotovy tac zdobení čerstvým ovocem co udelat z piskotovych zbyku buchta na plech s krémem z maskarpone piskot se snehovými pruhy vykrojit z piskotoveho testa recept na piškotový dort s posypky recept bobečkový dort piškot s ovocem a želatinou bobečkový dort

Zapomněl/a jsem heslo