Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchtičky s vanilkovým krémem jako od babičky

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ev_Ca_pek Ev_Ca_pek

Náročný

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 118 kJ /
4 569 kcal
Bílkoviny103,63 g
Tuky192,67 g
Vláknina17,88 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 2,41 g
Sůl6,05 g
Sacharidy575,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpustíme nejprve máslo a necháme vychladnout. Do velké zadělávací mísy vložíme rozdrobené droždí, 1 lžíci cukru, 1 lžící mouky a 5 lžic vlahého mléka. Vidličkou ingredience smícháme a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Po vychladnutí do másla zamícháme žloutky, mléko, cukr, sůl a vanilkový extrakt. Vlijeme ke kvásku. Promícháme metličkou. Krok 3: Na závěr do tekuté hmoty promísíme mouku a velkou vařečkou hněteme do hladkého těsta. Těsto pomoučíme a necháme v míse kynout. Mísu přikryjeme víkem k zadělávací míse nebo utěrkou. Mám vyzkoušeno dát mísu k teplu, takže třeba když vařím vývar, dám mísu blízko k hrnci :-) nebo ji můžete dát k topení. Necháme kynout cca 2 h. Krok 4: Když těsto kyne cca 1,5 h, připravíme krém. Dáme vařit část mléka s cukrem, spolu se šlehačkou. Po zahřátí mléka vlijeme druhou část mléka společně s rozkvedlaným pudinkovým práškem. Po zhoustnutí krému zašleháme žloutek, musíme rychle, aby se žloutek dobře zašlehal. Nakonec dochutíme rumem. Krok 5: Troubu předehřejeme na 200 °C. Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučený vál, vyválíme na válečky, krájíme malé kousky a vkládáme na máslem vymazaný pekáč jednu buchtičku vedle druhé. Před vložením do trouby buchtičky potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme dle trouby a dle velikosti buchtiček, cca 20-30 minut. Po vytažení z trouby ještě horké buchtičky opět potřeme máslem. Krok 6: Buchtičky pak od sebe oddělíme, servírujeme na talíř a polijeme krémem.

TIP: Jak udělat dukátové buchtičky s krémem?

Zveřejněno 19. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0vZy

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0vZy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Za mě nejlepší buchtičky co jsem kdy jedla. Ten vanilkový extrakt tam dělá luxusní chuť těch buchtiček. Už budu dělat jenom tyhle 👍

Zastera: Moc děkuji, velmi mě to těší ❤️

Kacka96: To mě těší a děkuji :-)

Výborný 🥰

Suroviny:
mouka hladká, cukr, máslo, žloutek, droždí, sůl, mléko, extrakt vanilkový, máslo, mléko, šlehačka, cukr vanilkový, cukr krupice, žloutek, pudink vanilkový, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]