Norské buchtičky s vanilkovým krémem a kokosem

dvevtroube Kuchařka: dvevtroube

Doba přípravy: 3 hodiny 24 porcí Moučníky , Drobné pečivo, Kynuté 0 názorů

Suroviny

1 kg hladké mouky
150 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1/2 lžičky soli
2 lžičky kardamomu
1 balíček sušeného droždí
150 g másla
1/2 l mléka
--------
puding z 1/2 litru mléka
--------
150 g cukru moučky
trocha vody
kokos na dozdobení
1 vejce v případě, že nebudete zdobit cukrovou polevou a kokosem
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do velké mísy jsem nasypala hladkou mouku, cukr krupici, vanilkový cukr, sůl, kardamom, droždí a všechny suroviny jsem zamíchala.

  2. Rozpustila jsem máslo, ke kterému jsem přilila mléko a promíchala. Dejte pozor, ať mokrá směs není horká, kvůli droždí, které potřebujeme aktivovat, ne zabít :).

  3. Mokrou směs jsem po částech přilévala k suché směsi a vždy promíchala. Na vypracování těsta můžete použít vařečku. Já jsem si práci ulehčila ručním mixérem. Pokud je potřeba, do těsta přilijte ještě trochu mléka. Vypracujte hladké a nelepivé těsto.

  4. Vypracované těsto jsem pomoučnila, přikryla utěrkou a nechala kynout 1 hodinu na teplém místě.

  5. Po hodině jsem těsto přendala na pomoučněnou plochu a ještě propracovala.
    Pokud chcete mít bochánky jeden jako druhý, těsto stejně jako já zvažte, vydělte 24 ks a vytvořte 24 bochánků o stejné váze. Samozřejmě můžete tento krok vynechat a dělat je od oka.

  6. Vytvarované bochánky dávejte na plech, vezměte například malého panáka, pomoučněte ho a udělejte do těsta důlek. Těsto nechte kynout dalších 30 minut pod utěrkou.

  7. Pak už jen bochánky naplňte vanilkovým pudingem, který bude potřeba udělat z půl litru mléka. Do každého důlku dejte asi 2 lžičky pudingu.

  8. Naplněné bochánky dejte do předem vyhřáté trouby na 225°C a pečte asi 20 minut. Po upečení nechte bochánky vychladnout na mřížce a mezitím připravte cukrovou polevu z moučkového cukru a trochy vody. Podle potřeby můžete vodu přidat. Konzistence by ale měla být hustší, aby z houstiček nestékala.

  9. Polevou potřete kolem dokola vrchní část bochánku a posypte kokosem. Je to docela piplačka, ale věřte mi, že ve výsledku to stojí za to.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 62 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Norské buchtičky s vanilkovým krémem a kokosem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo