Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně s vejci, okurkou a párkem

Hodnocení receptu je 5,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 248 kJ /
1 254 kcal
Bílkoviny158,16 g
Tuky57,96 g
Vláknina10,96 g
Cholesterol 820 mg
Sodík 669 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy22,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou pečeni nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Krok 2: Každý plátek obalíme v hladké mouce a na sádle zprudka opečeme z obou stran. Vyjmeme na talíř. Krok 3: Ve výpeku osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme lžíci hořčice, rajčatovou pastu, papriku a promícháme. Podlijeme trochou vody (lze vývarem masovým nebo zeleninovým) a vrátíme zpět plátky masa. Krok 4: Dolijeme vodu (vývar) tak, aby bylo maso ponořeno. Zakryjeme poklicí a dusíme do měkka. Krok 5: Mezitím připravíme další suroviny, nakrájíme vajíčka, okurky a párky. Vše přidáme k měkkému masu, povaříme, přidáme 2-3 lžíce láku z okurek, pepř a dochutíme solí. Krok 6: Pokud máme omáčku raději hustší, zahustíme světlou máslovou jíškou a ještě povaříme. Nezahušťovala jsem, pro nás husté bylo dost. Krok 7: Podáváme s těstovinami, knedlíkem nebo rýží.

Zveřejněno 22. 3. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD6mv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD6mv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Eva z HK: :-) Moc děkuji za komentář a přeji krásný konec roku a ještě lepší celý příští , hodně zdraví :-K

Výborné, chutnalo celé rodině

danila: :-) děkuji a přeji hezký den :-K

Výborné!

Jaromira18: :-) moc děkuji a přeji krásný den :-K

Moc dobré.:-K:-K:-K

RubyRom: :-) Moc děkuji, syn pravil, že je to jako rozlítaný ptáček ale ten se dělá z hovězího a máme raději zabalené. Tohle bylo co lednice dala, kromě masa jsem využila všechno co bylo potřeba zužitkovat. :-K Přeji krásný zbytek dnešního krásného dne.

Paráda, to by mi chutnalo :yes:

Suroviny:
pečeně vepřová, mouka hladká, hořčice plnotučná, sádlo, cibule, česnek, pasta rajčatová, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, vejce, okurka čerstvá, lák okurkový, nožička vepřová

Přidat fotografie receptu