Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát s kuřecím masem, opečenou slaninou a parmazánem

Vynikající lehká večeře, nebo spíše předkrm napodobující středomořský styl. Opečená slanina a kuřecí steak nás sice vrátí do naší české kuchyně, ale zase alespoň částečně zasytí. V každém případě si ale pochutnáte.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 828 kJ /
1 871 kcal
Bílkoviny168,35 g
Tuky133,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 490 mg
Sodík 2,79 g
Sůl6,98 g
Sacharidy0,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Olej, citronovou šťávu a cukr smícháme. Krok 2: Salát natrháme na talíře a pokapeme zálivkou. Krok 3: Maso nakrájíme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji, přidáme slaninu nakrájenou na proužky a opečeme dokřupava. Krok 4: Na ochucený salát rozložíme maso se slaninou a pokapeme výpekem. Krok 5: Nakonec ozdobíme na plátky nastrouhaným parmazánem.

TIP: Hlávkový salát - nejlepší recepty

Zveřejněno 26. 4. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/731xO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/731xO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Monika146: Moc děkuji :-K

Dlouho jsem hledala recept na nějaký takový lehký a rychlý salát. Úplně jste se mi trefila do chuti, hned zítra vyzkouším. Moc se těším. A taky chválím krásné foto :-K Děkuji

Moanka: Moc děkuji za vyzkoušení a krásné fotky, které přidáváte k mým příspěvkům. Mám radost. :-K

Velmi jsme si pošmákli! 👌 Děkuji za parádní recept. 📝👩‍🍳 Jídlo lehké, chutné a zdravé… 😋 Jen jsme si k tomu na másle osmahli plátky bagetky a jsme plní! 😃😛 Saláty už máme své, tak se těším na další Váš příspěvek… 😉😁

Moanka: Děkuji:-K

Moc hezký recept. 📝👩‍🍳 Líbí se mi! 👌

Marie Svarcova: díky :-K

:-)<3:yes::yes: pěkný salátek :-K

Suroviny:
prsa kuřecí, olej, sůl, pepř, slanina, parmazán, šťáva citronová, cukr, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu