Suroviny pro 1 plech
Množství na plech 23x32 cm.
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 560 kJ / 3 719 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 27,17 g | 
| Tuky | 249,02 g | 
| Vláknina | 8,28 g | 
| Cholesterol | 510 mg | 
| Sodík | 3,71 g | 
| Sůl | 1,00 g | 
| Sacharidy | 338,16 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem.
	Krok 2: Promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme všechny tekuté. Smícháme vše dohromady a vlijeme na připravený plech. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C.
	Krok 3: Aby se těsto uprostřed nevyboulilo, jakmile vyskočí (nabude po cca 5-7 min), snížíme teplotu o 10 °C  a pečeme ještě 20-25 minut. Když se odděluje od boků formy bývá upečené, nebo zkusíme špejlí, každá trouba peče jinak. Celkem pečeme 25-30 minut. Upečený korpus necháme na mřížce zcela vychladnout.
	Krok 4: Mezitím připravíme jednoduchý krém.
Do větší šlehací misky dáme odvážený prášek Vanilmix, přilijeme vodu pokojové teploty a metličkou dobře promícháme. Jakmile začne houstnout dáme na 10 minut stranou. Poté teprve můžeme zašlehat máslo, rovněž pokojové teploty. Krok 5: Vychladlému korpusu odřízneme okraje, nadrobíme do misky a necháme stranou. Můžeme ale nemusíme potřít džemem nejlépe domácím (rybíz, višeň). Krém navrstvíme na korpus, uhladíme a posypeme drobečky z okrajů, můžeme i cukrářským zdobením. Nebo můžeme na krém poklást sušenky a celé polít čokoládou, ozdobit šlehačkou apod. Vychlazené nakrájíme na řezy nebo kostky.
Do větší šlehací misky dáme odvážený prášek Vanilmix, přilijeme vodu pokojové teploty a metličkou dobře promícháme. Jakmile začne houstnout dáme na 10 minut stranou. Poté teprve můžeme zašlehat máslo, rovněž pokojové teploty. Krok 5: Vychladlému korpusu odřízneme okraje, nadrobíme do misky a necháme stranou. Můžeme ale nemusíme potřít džemem nejlépe domácím (rybíz, višeň). Krém navrstvíme na korpus, uhladíme a posypeme drobečky z okrajů, můžeme i cukrářským zdobením. Nebo můžeme na krém poklást sušenky a celé polít čokoládou, ozdobit šlehačkou apod. Vychlazené nakrájíme na řezy nebo kostky.
Zveřejněno 9. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Černé řezy s vanilmix krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RYkN
Moje poznámka
					
				
Černé řezy s vanilmix krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RYkN
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 30 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 40 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 2 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 14 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 15 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 16 hodinami
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							soda jedlá, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							kakao, 
						
						
							sůl, 
						
						
							voda, 
						
						
							olej slunečnicový, 
						
						
							tresť vanilková, 
						
						
							ocet, 
						
						
							voda, 
						
						
							máslo, 
						
						
							marmeláda
						
					
	
			
	
Komentáře (1)