Suroviny pro 1 plech
Množství na plech 23x32 cm.
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 560 kJ / 3 719 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,17 g |
Tuky | 249,02 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 3,71 g |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 338,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme všechny tekuté. Smícháme vše dohromady a vlijeme na připravený plech. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C.
Krok 3: Aby se těsto uprostřed nevyboulilo, jakmile vyskočí (nabude po cca 5-7 min), snížíme teplotu o 10 °C a pečeme ještě 20-25 minut. Když se odděluje od boků formy bývá upečené, nebo zkusíme špejlí, každá trouba peče jinak. Celkem pečeme 25-30 minut. Upečený korpus necháme na mřížce zcela vychladnout.
Krok 4: Mezitím připravíme jednoduchý krém.
Do větší šlehací misky dáme odvážený prášek Vanilmix, přilijeme vodu pokojové teploty a metličkou dobře promícháme. Jakmile začne houstnout dáme na 10 minut stranou. Poté teprve můžeme zašlehat máslo, rovněž pokojové teploty. Krok 5: Vychladlému korpusu odřízneme okraje, nadrobíme do misky a necháme stranou. Můžeme ale nemusíme potřít džemem nejlépe domácím (rybíz, višeň). Krém navrstvíme na korpus, uhladíme a posypeme drobečky z okrajů, můžeme i cukrářským zdobením. Nebo můžeme na krém poklást sušenky a celé polít čokoládou, ozdobit šlehačkou apod. Vychlazené nakrájíme na řezy nebo kostky.
Do větší šlehací misky dáme odvážený prášek Vanilmix, přilijeme vodu pokojové teploty a metličkou dobře promícháme. Jakmile začne houstnout dáme na 10 minut stranou. Poté teprve můžeme zašlehat máslo, rovněž pokojové teploty. Krok 5: Vychladlému korpusu odřízneme okraje, nadrobíme do misky a necháme stranou. Můžeme ale nemusíme potřít džemem nejlépe domácím (rybíz, višeň). Krém navrstvíme na korpus, uhladíme a posypeme drobečky z okrajů, můžeme i cukrářským zdobením. Nebo můžeme na krém poklást sušenky a celé polít čokoládou, ozdobit šlehačkou apod. Vychlazené nakrájíme na řezy nebo kostky.
Zveřejněno 9. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Černé řezy s vanilmix krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RYkN
Moje poznámka
Černé řezy s vanilmix krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RYkN
Nejnovější recepty
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 1 hodinou
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 18 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 21 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno 7. 7. 2025 08:57
Cuketový perník
Přidáno 7. 7. 2025 06:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapusta zapékaná s mletým masem
Bajdina před 31 minutami
Palačinky ultratenké a nejlepší z nejlepších
nikolasvabenska před 32 minutami
Uzený guláš
brtna před 56 minutami
Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
novakovajanna před 1 hodinou
Rychlá hrníčková bábovka
nikolasvabenska před 1 hodinou
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
janatka před 1 hodinou
Šťavnaté karbanátky se sýrem
Markeeta před 2 hodinami
Brusinky z rybízu
sidonie před 3 hodinami
Chutné vafle
Eliška před 3 hodinami
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 13 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
soda jedlá,
cukr krupice,
kakao,
sůl,
voda,
olej slunečnicový,
tresť vanilková,
ocet,
voda,
máslo,
marmeláda
Komentáře (1)