Suroviny pro 16 porcí
16porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 31 635 kJ / 7 561 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 121,98 g |
| Tuky | 465,96 g |
| Vláknina | 31,20 g |
| Cholesterol | 2,35 g |
| Sodík | 1,02 g |
| Sůl | 2,42 g |
| Sacharidy | 704,26 g |
Postup přípravy
Smetanu přivést do teploty skoro k varu.
Přidat bílou čokoládu, med a vanilkovou esenci. Po rozpuštění čokolády s medem a esencí prošleháme tyčovým mixérem, aby se tuk pěkně spojil.
Dát do misky, přiložit přímo na ganache fólii, aby se neudělal škraloup a dát do druhého dne do ledničky vychladit.
Druhý den vyšlehat spolu i se smetanou ke šlehání. Krok 2: Čokoládový krém:
Postupujeme stejně jako u vanilkového krému.
Před plněním dortu vychlazenou směs vyšlehejte do pevného krému. Ke konci šlehejte raději pomaleji, aby se krém nepřešlehal. Krok 3: Vanilkový korpus s kousky čokolády o průměru 23 cm:
Bílky vyšlehejte s krupicovým cukrem na pevný sníh. Nejprve na nižší otáčky šlehejte samotné bílky, až se vytvoří bílá pěna, pak přisypte postupně cukr a zvyšte šlehání na maximum. Krok 4: Žloutky našlehejte s vanilkovým cukrem do pěny. Obě hmoty lehce spojte, přidejte nastrouhanou čokoládu, prosátou mouku ve 2-3 dávkách a nakonec olej. Krok 5: Těstem naplňte formu a dejte péct do vyhřáté trouby na 20 minut.
Pak snižte teplotu na 150 stupňů a pečte dalších cca 15 minut, až je korpus upečený. Krok 6: Čokoládová poleva:
Rozehřejeme smetanu, přidáme čokoládu, rozpustíme. Dobře promícháme, necháme trochu vychladit a na závěr polijeme pěkně dort.
Dáme do lednice ztuhnout a pak už můžeme zdobit.
Zveřejněno 24. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vanilkovo-čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBgqx
Moje poznámka
Vanilkovo-čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBgqx
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 22 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 31 minutami
Domácí chleba
Samjda před 46 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 5 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 11 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 14 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 14 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 14 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 14 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 15 hodinami
Suroviny:
čokoláda bílá,
smetana ke šlehání,
med,
esence vanilková,
smetana ke šlehání,
smetana ke šlehání,
čokoláda hořká,
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
čokoláda hořká,
olej rostlinný,
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání
Komentáře (6)