Suroviny pro 16 porcí
16porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 31 635 kJ / 7 561 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 121,98 g |
| Tuky | 465,96 g |
| Vláknina | 31,20 g |
| Cholesterol | 2,35 g |
| Sodík | 1,02 g |
| Sůl | 2,42 g |
| Sacharidy | 704,26 g |
Postup přípravy
Smetanu přivést do teploty skoro k varu.
Přidat bílou čokoládu, med a vanilkovou esenci. Po rozpuštění čokolády s medem a esencí prošleháme tyčovým mixérem, aby se tuk pěkně spojil.
Dát do misky, přiložit přímo na ganache fólii, aby se neudělal škraloup a dát do druhého dne do ledničky vychladit.
Druhý den vyšlehat spolu i se smetanou ke šlehání. Krok 2: Čokoládový krém:
Postupujeme stejně jako u vanilkového krému.
Před plněním dortu vychlazenou směs vyšlehejte do pevného krému. Ke konci šlehejte raději pomaleji, aby se krém nepřešlehal. Krok 3: Vanilkový korpus s kousky čokolády o průměru 23 cm:
Bílky vyšlehejte s krupicovým cukrem na pevný sníh. Nejprve na nižší otáčky šlehejte samotné bílky, až se vytvoří bílá pěna, pak přisypte postupně cukr a zvyšte šlehání na maximum. Krok 4: Žloutky našlehejte s vanilkovým cukrem do pěny. Obě hmoty lehce spojte, přidejte nastrouhanou čokoládu, prosátou mouku ve 2-3 dávkách a nakonec olej. Krok 5: Těstem naplňte formu a dejte péct do vyhřáté trouby na 20 minut.
Pak snižte teplotu na 150 stupňů a pečte dalších cca 15 minut, až je korpus upečený. Krok 6: Čokoládová poleva:
Rozehřejeme smetanu, přidáme čokoládu, rozpustíme. Dobře promícháme, necháme trochu vychladit a na závěr polijeme pěkně dort.
Dáme do lednice ztuhnout a pak už můžeme zdobit.
Zveřejněno 24. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vanilkovo-čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBgqx
Moje poznámka
Vanilkovo-čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBgqx
Nejnovější recepty
Panenka na zeleném pepři
Přidáno před 1 hodinou
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Růžová bábovka
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí krk pečený na česneku
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 15 hodinami
Jablíčka z listového těsta s plátky jablek
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zimní fazolačka maďarská
Fitulka před 6 minutami
Cuketové brownies
Vladka321 před 10 minutami
Medové bochánky - rumunské cukrovi
Slivci před 23 minutami
Francouzský toust (toast)
DemonzPrahy před 1 hodinou
Mleté maso s kapustou a rýží
Diesel před 4 hodinami
Kuřecí nudličky s rajčaty a smetanou
Pep.e před 5 hodinami
Domácí paštika z kuřecích jater
JanaDordov před 7 hodinami
Francouzské palačinky
káťa před 13 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
jabarka před 14 hodinami
Suroviny:
čokoláda bílá,
smetana ke šlehání,
med,
esence vanilková,
smetana ke šlehání,
smetana ke šlehání,
čokoláda hořká,
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
čokoláda hořká,
olej rostlinný,
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání
Komentáře (6)