Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové scallopini se sterilovanými žampiony

Tenoučké plátky vepřové pečeně budou při této úpravě perfektně jemné. Navíc zůstanou šťavnaté. Přidejte bulgur a vzniklou žampionovou omáčkou všechno na talíři bohatě přelijte. Příprava bude bleskurychlá a výsledek velmi chutný.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie151 kJ /
36 kcal
Bílkoviny1,15 g
Tuky0,20 g
Vláknina0,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy7,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso rozklepeme na velmi tenké plátky, asi 2-3 mm silné. Osolíme, opepříme a ze všech stran poprášíme hladkou moukou. Mouku rukama vetřeme do masa po celém jeho povrchu. Krok 2: Na nepřilnavé pánvi bez použití tuku maso zprudka opečeme z obou stran. Trvá to asi 1-2 minuty z každé strany. Maso přendáme do nahřáté misky, dobře utěsníme a udržujeme v teple. Maso si odpočine a zůstane šťavnaté. Krok 3: Na stejnou pánev, na které jsme dělali maso, vyklopíme žampiony i s nálevem a krátce povaříme. Zbytek mouky na pánvi nám pomůže nálev lehce zahustit. Krok 4: Servírujeme s bulgurem přelitým žampionovou omáčkou a s čerstvou zeleninou.

TIP: Jak dusit maso bez tuku

Zveřejněno 17. 1. 2024

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové scallopini se sterilovanými žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZYP9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové scallopini se sterilovanými žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZYP9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-)<3:yes::yes: vypadá to velmi dobře a urřitě tak i chutná. :-K

Zajímavá úprava. To vyzkouším!:-*

Suroviny:
pečeně vepřová, mouka hladká, žampiony sterilované, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu