Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Džem z reveně

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Snadný

Marmeládu dokážeme připravit z kdejakého druhu ovoce. Z reveně a cukru připravíme sladkou, ale zároveň lehce trpkou marmeládu, která se hodí třeba na palačinky nebo vánoční linecké. Tak využijte krátkou, ale intenzivní sezonu reveně.

Přidat do oblíbených hosta hosta Přečíst komentáře 19

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 054 kJ /
2 164 kcal
Bílkoviny10,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy516,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou reveň pokrájejte na cca 1 cm kousky a umelte na masovém strojku. Pozor - máte pocit, že teče samá voda. Kousky nedělejte větší, případná vlákna ucpávají mlýnek. Krok 2: Dále se postupuje podle návodu na gelfixu, tj. nejprve se povaří s gelfixem a teprve pak se přidá cukr a znovu se povaří. Krok 3: Hotovou marmeládu plníme do čistých sklenic. Otřeme hrdla, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru.

Zveřejněno 6. 6. 2013 14:42

Poznámka autorky hosta

Je tu několik zavařenin z reveně .. a něčeho, ve všech se reveň dusí ve vodě. Takto umletá je daleko jemnější, používám ji na linecké cukroví.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džem z reveně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5wkx

Marie

Komentáře (19)

Určitě udělám rebarbory mám v létě hodně.Díky za recept.:yes::-p;-)

hosta:Šoupnu to do sekáčku,ten umí,rozmydlí to na kaši a to na závadu nebude...teda doufám

majka8: no pokud se ti povede rozmixovat, tak je to asi stejné, zkus posekat na malinké kousky a pak mixovat;-)

Proč mně to napsalo..neregistrovaný,tomu teda nerozumím

Hm...jsem na chalupě a úroda reveně je velká,zítra koupím Gelfix a večer písnu jak se zadařilo,můžu to rozmixovat?Nemám tu mlýnek na maso

Klaďas:yes::yes::yes:To mě nikdy nenapadlo pomlet!!!!!! Hned zkouším.

Koukla jsem, a až teď se k tomu dostávám, právě jsem dodělala koláč z reveně, nevím proč, ale mám ji na koláč nejradši, nápad z mletou revení je dokonalý, džem vypadá skvěle:-K;-):-p:-p:-p:yes:

:yes::-K

ÁÁÁ to se mi bude hodit, ukládám, vyzkouším :yes::-K

Všem děkuji za užitečné rady:-K:-K. Zkusím zamrazit. Mám z ní ráda koláč, někde ho tady mám, ale dělám tak 2x za sezonu. V zimě bude určitě chutnat. Ještě jednou díky:yes:

:yes:no rebarboru můžu v jakékoli podobě..ale na tom lineckém to bude bomba..děkuji za recept:-K:-K:-K:-K

rozmarynaH: Na kompostu? :-O:-? Taková škoda, to mi ji radši posílej poštou. ;-):-D Já rebarboru především zamrazuji, pak se jen vytáhne a použije se jako čerstvá. Džem jsem si koupila jednou od jedné paní, která je vyrábí a byl výýýýborný! :-*

Jelikož nemám mlýnek, šlo by to rozmixovat?

rozmarynaH: V kompostu:-?:-!:-O To neeeeee:-!:-!:-!:-!:-!:-! Tato marmeláda vypadá krásně, rebarboru jde povařit a zamrazit, já z ní dělám chutné chutney :-p:-))

rozmarynaH: Je trochu podobny dzemu z angrestu (trochu). Moje maminka z revene delala i kompot a pridavala k ni posledni jablka ze sklepa. Tak se jich elegantne zbavila a bylo to dobre. Ovsem chtelo to dost hodne cukru.

Načíst další komentáře (4)

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Tématické fráze:
reveň, reveň, marmeláda z reveně, reven marmelada, reveň recepty, recepty z reveně, recepty reveň, co je reveň, kompot z reveně, jak zamrazit reveň, reven kompot, recept na marmeládu z reveně, reveně, zavařenina z reveně, co s revení, reveň recept, recepty - reveň, marneláda reven s jahodami, reven marmeláda recept, marmelády s revení

Suroviny:
reveň, gelfix 2:1, cukr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džem z reveně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5wkx

Přidat fotografie receptu