Džem z reveně

hosta Kuchařka: hosta

Zavařeniny 19 názorů

Suroviny

Reveň - cca 1 kg (máte-li více, množství surovin přizpůsobte)
gelfix 2:1
1/2 kg cukru
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou reveň pokrájejte na cca 1 cm kousky a umelte na masovém strojku. Pozor - máte pocit, že teče samá voda :). Kousky nedělejte větší, případná vlákna ucpávají mlýnek.

  2. Dále se postupuje podle návodu na gelfixu, tj. nejprve se povaří s gelfixem a teprve pak se přidá cukr a znovu se povaří.

Poznámka

Je tu několik zavařenin z reveně .. a něčeho, ve všech se reveň dusí ve vodě. Takto umletá je daleko jemnější, používám ji na linecké cukroví.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Džem z reveně

  • sedlakantonin sedlakantonin

    Určitě udělám rebarbory mám v létě hodně.Díky za recept.:yes::-p;-)

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    hosta:Šoupnu to do sekáčku,ten umí,rozmydlí to na kaši a to na závadu nebude...teda doufám

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    majka8: no pokud se ti povede rozmixovat, tak je to asi stejné, zkus posekat na malinké kousky a pak mixovat;-)

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Proč mně to napsalo..neregistrovaný,tomu teda nerozumím

    Odpovědět

  • majka8 majka8(neregistrovaný)

    Hm...jsem na chalupě a úroda reveně je velká,zítra koupím Gelfix a večer písnu jak se zadařilo,můžu to rozmixovat?Nemám tu mlýnek na maso

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Klaďas:yes::yes::yes:To mě nikdy nenapadlo pomlet!!!!!! Hned zkouším.

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Koukla jsem, a až teď se k tomu dostávám, právě jsem dodělala koláč z reveně, nevím proč, ale mám ji na koláč nejradši, nápad z mletou revení je dokonalý, džem vypadá skvěle:-K;-):-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • Nikina Nikina

    ÁÁÁ to se mi bude hodit, ukládám, vyzkouším :yes::-K

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Všem děkuji za užitečné rady:-K:-K. Zkusím zamrazit. Mám z ní ráda koláč, někde ho tady mám, ale dělám tak 2x za sezonu. V zimě bude určitě chutnat. Ještě jednou díky:yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:no rebarboru můžu v jakékoli podobě..ale na tom lineckém to bude bomba..děkuji za recept:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • katyvypl katyvypl

    rozmarynaH: Na kompostu? :-O:-? Taková škoda, to mi ji radši posílej poštou. ;-):-D Já rebarboru především zamrazuji, pak se jen vytáhne a použije se jako čerstvá. Džem jsem si koupila jednou od jedné paní, která je vyrábí a byl výýýýborný! :-*

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Jelikož nemám mlýnek, šlo by to rozmixovat?

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    rozmarynaH: V kompostu:-?:-!:-O To neeeeee:-!:-!:-!:-!:-!:-! Tato marmeláda vypadá krásně, rebarboru jde povařit a zamrazit, já z ní dělám chutné chutney :-p:-))

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    rozmarynaH: Je trochu podobny dzemu z angrestu (trochu). Moje maminka z revene delala i kompot a pridavala k ni posledni jablka ze sklepa. Tak se jich elegantne zbavila a bylo to dobre. Ovsem chtelo to dost hodne cukru.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: reveň reveň marmeláda z reveně reven marmelada reveň recepty recepty z reveně recepty reveň co je reveň kompot z reveně jak zamrazit reveň reven kompot reveně zavařenina z reveně recept na marmeládu z reveně reveň recept recepty - reveň marneláda reven s jahodami marmelády s revení reven jam co z reveně

Zapomněl/a jsem heslo