Krémová špenátová polévka
Krémovou špenátovou polévku si oblíbí i ti, kteří špenát nemají zrovna dvakrát v oblibě. Příprava syté a chutné polévky opravdu není složitá a tak se do ní můžou bez obav pustit i začátečníci.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 493 kJ / 596 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,62 g |
| Tuky | 41,19 g |
| Vláknina | 14,96 g |
| Cholesterol | 116 mg |
| Sodík | 661 mg |
| Sůl | 2,05 g |
| Sacharidy | 28,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: V hrnci na rozpuštěném másle orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme špenát a dusíme do změknutí.
Krok 3: Přilijeme vývar, přidáme česnek, osolíme a opepříme dle chuti. Povaříme.
Krok 4: Polévku odstavíme z plotny a rozmixujeme. Přilijeme smetanu a krátce prohřejeme (nevaříme).
Krok 5: Servírujeme s krutonky a lžící zakysané smetany.
Zveřejněno 7. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémová špenátová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2jML
Moje poznámka
Krémová špenátová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2jML
Nejnovější recepty
Strouhané řezy
Přidáno před 3 minutami
Pudinková buchta se skořicí
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová krkovička s játry
Přidáno před 12 hodinami
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 17 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na zelí
[email protected] před 11 minutami
Kvasové krekry se sezamem
janatka před 24 minutami
Zdravé cottage lívance
janatka před 49 minutami
Žitný chléb
janatka před 57 minutami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
[email protected] před 1 hodinou
Pomazánka z pohanky
janatka před 1 hodinou
Polévka z hlávkového zelí
Vasek93 před 1 hodinou
Šunkofleky II
Valis před 1 hodinou
Šunkofleky s bazalkou
Valis před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
KrisZaezemi před 2 hodinami
Suroviny:
špenát mražený,
vývar masový,
máslo,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
smetana na vaření,
smetana zakysaná,
krutony
Komentáře (3)