Kynuté koláčky plněné dvojí náplní podle R. Pauluse
Výborné kynuté koláče připravené podle osvědčeného receptu naplníme jemnou tvarohovou náplní, na povrchu je ozdobíme povidly a posypeme drobenkou. Aby krásně voněly, můžeme je po upečení potřít máslem a rumem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 679 kJ / 4 703 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,46 g |
Tuky | 312,13 g |
Vláknina | 24,72 g |
Cholesterol | 1,58 g |
Sodík | 931 mg |
Sůl | 2,06 g |
Sacharidy | 377,77 g |
Postup přípravy
Ještě rozkvedláme vejce, ať máme vše připravené. Krok 5: Vykynuté těsto ještě trochu propracujeme, rozdělíme ho na dva díly, vyválíme obdélník o síle 1 cm a pomocí rádýlka nebo nože nakrájíme na čtverce o velikosti, jak velké chceme mít koláčky. Na každý čtvereček lžičkou naneseme tvarohovou náplň, pomocí druhé lžičky náplň sejmeme, rohy čtverce spojíme, zakulatíme a položíme spojem dolů na plech vyložený pečicím papírem. Takto zpracujeme všechno těsto. Do každého bochánku uděláme palcem důlek, do něj vytlačíme z cukrářského sáčku povidlovou náplň. Krok 6: Koláčky potřeme vajíčkem (jen těsto, ne náplň), celé koláčky posypeme drobenkou a dáme péci do vyhřáté trouby na 170 °C dozlatova, trvá to asi 25 minut. Krok 7: Pokud chceme, můžeme ještě rozpustit máslo, do něj pak vlijeme rum a tímto potíráme ještě horké koláčky.
Zveřejněno 24. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté koláčky plněné dvojí náplní podle R. Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxZx0
Moje poznámka
Kynuté koláčky plněné dvojí náplní podle R. Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxZx0
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 9 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 19 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 19 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
Pozde před 1 hodinou
Hovězí na pepři
Pozde před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Fitulka před 1 hodinou
Francouzské brambory
jjj82 před 1 hodinou
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 2 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 2 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 5 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 5 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 5 hodinami
Dietni segedinska polevka
Kajkajak před 5 hodinami
Suroviny:
droždí čerstvé,
cukr krupice,
mléko plnotučné,
mouka polohrubá,
vejce,
olej rostlinný,
sůl,
máslo,
tvaroh plnotučný,
rozinky v rumu,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
žloutek,
povidla švestková,
piškoty,
rum,
máslo,
cukr krupice,
mouka hladká,
vejce,
máslo
Komentáře (3)
Zrovna tu koukám, co bych upekla... 😉
Přeji krásné podzimní dny... 🙂