Křenový dip
Řízný křen je mnohdy doplňkem k pečeným masům a jiným chlapským pokrmům. Můžeme jej však smíchat s jemnou zakysanou smetanou a připravit tak ideálně vychucený dip ke grilovanému masu. Křenovou chuť si pak každý přizpůsobí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 049 kJ / 251 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,60 g |
| Tuky | 22,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 80 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 7,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.
Krok 2: Vmícháme jej do zakysané smetany, dochutíme solí a pepřem.
Krok 3: Dip necháme vychladit a podáváme třeba ke grilovanému vepřovému masu.
Zveřejněno 2. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křenový dip
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z60y8
Moje poznámka
Křenový dip
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z60y8
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 14 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 1 hodinou
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 11 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 13 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 14 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 14 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 15 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 15 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 15 hodinami
Suroviny:
smetana zakysaná,
křen,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)