Pánský štrůdl boubelák
Štrúdl patří mezi velmi oblíbené moučníky a snad každý má ten svůj osvědčený a oblíbený recept. Jeho přípravu nám nejvíce usnadní již rozválené listové těsto a také zavařená a nastrouhaná jablka. K nim přidáme jen rozinky, skořici, cukr, zabalíme do těsta a upečeme.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 636 kJ / 630 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,63 g |
Tuky | 9,31 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 127 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 122,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Promícháme cukr, jablka, skořici a rozinky.
Krok 2: Rozbalíme těsto rovno na plechu, posypeme jej lehce hrubou moukou a navrstvíme na ni promíchaná jablka.
Krok 3: Těsto zabalíme, konce zamáčkneme. Pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C. Těsně před dokončením pečení potřeme štrúdl rozkvedlaným vejcem.
Zveřejněno 10. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pánský štrůdl boubelák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xLoV
Moje poznámka
Pánský štrůdl boubelák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xLoV
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 13 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 19 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 21 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 21 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kanellbular - skořicové šneky
Lejji_ před 5 minutami
Falešná dršťková z hlívy
oring před 2 hodinami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 2 hodinami
Cuketová buchta
mamina58 před 13 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 16 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 16 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 17 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 18 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 18 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 18 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
jablko,
cukr,
skořice,
rozinky,
mouka hrubá,
vejce
Komentáře (1)