Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové placky s eidamem

Sklizeň cuket je již v plném proudu a pokud hledáte využití, jak využít jejich úrodu, přijde každý cuketový recept vhod. Dozlatova usmažené placičky s eidamem budou krásně křupat v ústech.

Hodnocení receptu je 4,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min + alespoň 30 minut na vypocení cukety

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava, + alespoň 30 minut na vypocení cukety)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 744 kJ /
656 kcal
Bílkoviny41,92 g
Tuky24,54 g
Vláknina8,19 g
Cholesterol 323 mg
Sodík 1,31 g
Sůl3,07 g
Sacharidy64,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu nastrouháme nahrubo, v míse osolíme, promícháme a necháme alespoň půlhodiny odstát. Krok 2: Eidam nastrouháme nahrubo. Cuketu vymačkáme přidáme všechny ostatní suroviny a vše dobře promícháme, jako na bramborákové těsto. Krok 3: Do rozehřátého tuku klademe lžící menší hromádky které rozetřeme do námi požadovaného tvaru a pozvolna smažíme po obou stranách do zlatavé barvy. Krok 4: Usmažené placky klademe na papírovou utěrku, která nasaje přebytečný tuk.

TIP: Jak se dělají cuketové placičky?

Zveřejněno 15. 7. 2024

Poznámka autorky Anna Kocikova

Vymačkanou šťávu můžeme použít do zeleninové polévky. Placky je také možné upéct v troubě na plechu s pečicím papírem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9P9v

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9P9v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moanka: Moničko,moc děkuji:-KBudu ráda za zpětnou vazbu;-)

Parádní placičky… :-8 Cukety nyní sklízím, tak na ně dojde. :-D Dám vědět… :-K

mika59: Marie Svarcova: lenka.janatkova: Babilada: Moc vám všem děkuji:-K

Laděnko,díky za vyzkoušení,potěšilo mě to:-8:-KSlaninkou nebo i obyčejným osmaženým špekem se nic nepokazí;-)Když mám,tak někdy přidám podrcené škvarky:-QV troubě nejsou špatné,ale manžel má rád po všech plackách( je jedno z čeho jsou)mastnou pusu:-D

Právě jsem upekla v troubě. Přidala jsem na kostičky slaninu. Luxusní

Hned bych si dala<3<3:-K:-K

:-)<3:yes::yes: moc pěkné, také je mám ráda :-K

Cuketové placky zbožňuji <3

Suroviny:
cuketa, sýr eidam, vejce, mléko, mouka polohrubá, strouhanka, sůl, pepř mletý, česnek sušený, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu