Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sriracha (cvrndova)

Omáčka Sriracha je jedna z nejpálivějších omáček ze všech. Skvěle se hodí do teplých i studených pokrmů. Neodmyslitelně patří do čínských polévek, ale v poslední době se těší velké oblibě třeba i v hamburgerech. Ostrá chuť je ideální k červenému masu, zvěřině či drůbeži.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min Bez doby kvašení

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, Bez doby kvašení)

16. 12. 2019 12:09

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie2 331 kJ / 557 kcal
Bílkoviny9,10 g
Tuky0,80 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,02 g
Sůl20,00 g
Sacharidy126,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recept převzatý z netu a lehce upravený, tak prosím neukamenovat. Té soli stačí poloviční (i méně) množství a druhou polovinu přidat až po kvašení. Sůl ve větším množství může zabránit kvašení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

17. 12. 2019 08:55

cvrnda: Děkuji za radu, zkusim to tedy s jablečným octem, snad se zadaří. ;-) Posílám krásný vánoční pozdrav!:-K:-K

cvrnda cvrnda

17. 12. 2019 08:25

U druhé chilli omáčka používám jablečný ocet domácí výroby a přidám trochu alkoholu. Alkohol dezinfikuje a zastaví kvašení.

Nadja Nadja

17. 12. 2019 03:37

MamlajdaD: děkuji ;-)

MamlajdaD MamlajdaD

16. 12. 2019 20:09

casino: Díky za radu! :-K Já už si nějak poradím, na netu je více domácích receptů na srirarchu, tak snad něco najdu. Protože rýžový ocet tady v místě nekoupím a objednat ho do vánoc nestihnu. Hodilo by se mi, kdybych našim chlapům udělala po lahvičce. :yes:;-):-D Posílám krásný předvánoční pozrav!:-8:-K:-K

casino casino

16. 12. 2019 19:24

MamlajdaD:
Rýžový ocet je špica:yes::yes::yes:
Šel by do jisté míry nahradit vším co píšete (vyjma balsamika; vyzrálé balsamico je spíše léčivo a bylo by ho škoda), ale ten 8% ocet zředit na 4%
No, DESTILOVANÝ OCET je nonsens nejvyššího řádu a další důkaz, že WIKI píše i pitomosti ;-(
(patrně se ztratilo v překladu a jde o KVASNÝ OCET) :-8

MamlajdaD MamlajdaD

16. 12. 2019 18:08

Nadja: Sriracha je hodně pálivá omáčka k docucování jídel.
Z webu: Sriracha je typ pálivé nebo chilli omáčky vyrobené z pasty chilli, destilovaného octa, česneku, cukru a soli.
Wikipedie: https://cs.wikipedia.org/wiki/Sriracha

Nadja Nadja

16. 12. 2019 13:40

K čemu se používá, když tam může být alkohol? ;-)

MamlajdaD MamlajdaD

16. 12. 2019 13:19

Recept se mi moc líbí, ráda bych ho udělala, moc by se mi hodil, ale rýžový ocet nemám. Jde nějak nahradit jiným druhem octu (doma mám balsamiko, vinný, jablečný a klasický 8% ocet)? Papričky mám sušené, v receptu jsou asi myšleny čerstvé papričky?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: sriracha recept recept na sriracha recept na spiracha sriracha recepty

Suroviny: chilli paprika čerstvá, česnek, cukr třtinový, sůl, voda, ocet rýžový

TopRecepty.cz

Sriracha (cvrndova)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nKmP