Rajčatový sen
Tato vydatná polévka, nabízí chuť jemně vařených brambor, šťavnatých rajčat, krémových fazolí a aromatické bazalky. Je ideální pro chladnější dny, kdy zahřeje a zasytí každého, kdo ji ochutná.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 238 kJ / 1 013 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,98 g |
| Tuky | 8,77 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 978 mg |
| Sůl | 2,40 g |
| Sacharidy | 200,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájenou cibuli pomalu smažíme na oleji.
Krok 2: Přidáme mrkev nakrájenou na malé kostičky a chvíli smažíme.
Krok 3: Přisypeme kukuřici, zalijeme rajčaty a fazolemi a zředíme vodou.
Krok 4: Přidáme nakrájené brambory a vaříme, dokud nezměknou.
Krok 5: Dochutíme bazalkou a solí.
Zveřejněno 1. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatový sen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr66M
Moje poznámka
Rajčatový sen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr66M
Nejnovější recepty
Tatarák z červené řepy s estragonovou majonézou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Likér z Ledových kaštanů
Přidáno před 18 hodinami
Medové dortíčky
Přidáno před 19 hodinami
Čokoládové truffle
Přidáno před 20 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 21 hodinami
Zasněžené hvězdičky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moravský kváskový chléb
magdalenka před 16 minutami
Perníčky s dřevěným dekorem II
Moni1703 před 41 minutami
Trubičky
Eva1mamina před 50 minutami
Špenát se smetanou
magdalenka před 52 minutami
Škvarky z trouby
magdalenka před 54 minutami
Tmavé rohlíčky plněné krémem
KikuLina před 1 hodinou
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
jirka1943 před 2 hodinami
Tvarohová štola
brtna před 2 hodinami
Anglické palačinky
Jonáš před 2 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
káťa před 5 hodinami
Suroviny:
cibule,
mrkev,
kukuřice,
brambory,
rajče,
fazole červené ve slaném nálevu,
bazalka čerstvá,
olej olivový,
sůl
Komentáře (3)