Chorvatská blitva
Pod názvem chorvatským názvem blitva se schovává mangold, ze kterého můžete připravit lehký pokrm, skládající se z vařených brambor, listů mangoldu, provoněnou česnekem. Poslouží jako samostatné jídlo nebo jako příloha ke grilované rybě.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 077 kJ / 497 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,10 g |
| Tuky | 27,89 g |
| Vláknina | 10,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 22 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 51,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory omyjeme a ve slupce vaříme ve vroucí vodě zhruba 30 minut do měkka. Poté odložíme. Ideálně brambory uvaříme večer, nebo ráno, aby dostatečně vystydly.
Krok 2: Do vroucí vody vložíme na zhruba 5-10 minut mangold (blitvu) nebo listy špenátu (na foto).
Krok 3: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, které osolíme a opečeme podle chuti.
Krok 4: Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Opatrně opečeme do zlatavé barvy, nesmíme je spálit.
Krok 5: Na opečené plátky brambor poklademe vykapané listy mangoldu nebo špenátu a posypeme opečeným česnekem.
Zveřejněno 22. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chorvatská blitva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYR8X
Moje poznámka
Chorvatská blitva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYR8X
Nejnovější recepty
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 2 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 12 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 16 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák a brambory zapečené s hermelínem
kimlo před 3 minutami
Lutenice - pomazánka z vařených brambor
KrisZaezemi před 16 minutami
Francouzský hruškový koláč
Darina před 18 minutami
Vepřové na houbách
Darina před 28 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 1 hodinou
Kuřecí čína
mcmiruska před 1 hodinou
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 2 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 2 hodinami
Honzovy kynuté buchty
kimlo před 2 hodinami
Tvarohové lívance
boomgo před 3 hodinami
Suroviny:
brambory,
česnek,
mangold,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (3)