Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z růžičkové kapusty

Krémová polévka z růžičkové kapusty a brambor se do chladného počasí skvěle hodí. Je jemná a smetanová a křupavé krutony a opečená slanina k ní pěkně ladí. Na přípravě není nic těžkého.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

jitka540

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Cibuli, česnek a kořenovou petržel nakrájíme najemno. Nakrájenou směs za stálého míchání smažíme pět minut na oleji. Potom přidáme brambory, osolíme, opepříme a ještě pět minut opékáme. Růžičkovou kapustu nakrájíme na polovičky. Krok 2: Připravený základ polévky zalijeme vývarem a přisypeme kmín. Přidáme polovinu kapusty a přivedeme k varu. Po změknutí brambor polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Potom přidáme zbylou růžičkovou kapustu, dochutíme solí a krátce povaříme. Nakonec polévku zjemníme smetanou. Krok 3: Toustový chléb nakrájíme na kostičky. Na pánvi na oleji chléb dozlatova osmažíme. Plátky slaniny pokrájíme a na pánvi nasucho opečeme. Krok 4: Polévku před podáváním ozdobíme opečeným chlebem a křupavými kousky slaniny.

TIP: Další oblíbené recepty z růžičkové kapusty

Zveřejněno 16. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8EmA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8EmA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapusta růžičková, chléb toustový, brambory, cibule, česnek, petrželka kořenová, smetana, máslo, slanina, sůl, pepř mletý, kmín celý, vývar masový, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu