Omáčka na těstoviny

Omáčky Doba přípravy: 30 min. 14 názorů

Omáčky Doba přípravy: 30 min. 14 názorů

Suroviny

rajčatový protlak nebo kečup
500 ml vody
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
1 velká cibule
slanina dle chuti
olivy (nemusí být)
sýr
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme jíšku z mouky a másla. Do ní nalijeme všechnu vodu a povaříme v hustou kaši. Když je kaše hotová, dáme do ní protlak. Ochutíme solí a pepřem.

  2. Usmažíme cibuli do zlatova na oleji. Usmažíme slaninu. Poté nasypeme cibuli a slaninu do hrnce omáčkou. Přidáme olivy a sýr dle chuti. Necháme sýr rozpustit.
    Podáváme s těstovinami, posypané sýrem.

Poznámka od kuchařky

Dělala jsem doma mnohokrát, vždy s úspěchem.

Rajčatového protlaku přidáme tolik, aby byla omáčka světle červená.

Dobrou chuť!

Komentáře k receptu Omáčka na těstoviny

  • Manavalu Manavalu (autorka receptu)

    Eja57: děkuji za povzbudivý komentář který člověka pohladí na duši.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Manavalu: píšeš, že jsi začátečník a ráda se učíš, to je :yes: a podle receptů zjevně Ti jde lépe pečení - připomínáš mi moji dceru, která ve Tvém věku kromě kynutého excelentně pekla, ale vaření jí ještě pár let trvalo...
    K receptu - je to takový mix dvou jídel, které nejdou moc dohromady. Ten začátek připomíná hodně ošizenou rychlou rajskou - jíška, voda ( vývar), protlak - ne do růžova, ale hodně...ale když se dobře připraví a dochutí, tak proč ne jako nouzovku - mrňata to s kolínkama kupodivu milují. No a pak slanina a cibule - celkem dobrý základ na omáčku na špagety. Ale NE to přidat k tomu podivnému základu. A dovršíš to sýrem dovnitř a ještě navrch a ještě olivy.
    Základ je - ujasnit si, co chci vlastně uvařit.
    Já asi rozumím tomu, že vám doma vyhovuje NĚCO JAKO zahuštěná rajská střižená Itálií...Zkus na to zapomenout.
    Receptů na dobrou rajskou najdeš tady dost. A receptů na omáčku na těstoviny ještě víc. V obou případech bych se držela kladných hodnocení.
    Přeji hodně kuchařských úspěchů:-K

    Odpovědět

  • Manavalu Manavalu (autorka receptu)

    bofinka: jak jsem již psala jsem začátečník a nevím jaký je poměr mezi moukou a máslem na jíškou. Omylem jsem se přepsala má tam být 3 lžíce mouky:-D

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Manavalu: Tak treba, kdyz das do surovin jako jednotku miry na jisku lzici masla, mela bys dat i odpovidajici miru mouky, tedy 1 lzici mouky - toto je pomer mezi moukou a maslem na spravnou pripravu jisky. Jen nevim, zda z toho mnozstvi po priliti 1/2 l vznikne husta kase . . .

    Odpovědět

  • Manavalu Manavalu (autorka receptu)

    magdalenka: ano, právě proto jsem ho opravila :D a budu se snažit. Jsem ve vaření teprve začátečník, takže se pořád učím, nemám nic proti kritice, jak jinak se mám dozvědět co jsem napsala/uvařila špatně, spíš si stojím za tím, že je potřeba říct co konkrétně. Přeji pěkný zbytek dne:)

    Odpovědět

  • Manavalu Manavalu (autorka receptu)

    cathleen: ano, děkuji, takto si představuji konstruktivní kritiku

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (moderátorka)

    Manavalu: konstruktivní kritiku? Tak třeba to, že řídkou (hustší?) moučnou kaši z vody jedna cibule, kousek slaniny a trocha protlaku (aby "byla růžová") neochutí. Pořád to bude jen vodová kaše, osolená a opepřená, bohužel.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Manavalu: V pôvodnej forme bol váš recept naozaj k ničomu. Ak budete písaniu receptov venovať viac pozornosti, určite to užívateľov týchto stránok poteší.

    Odpovědět

  • Manavalu Manavalu (autorka receptu)

    bofinka: Mohu se zeptat na co konkrétně narážíte? Recept jsem už opravila a objevil se Váš komentář, takže nevím. Předem děkuji za odpověď
    PS preferuji konstruktivní kritiku, tj. Rovnou napsat v čem je chyba a problém;-):-8

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    bofinka: :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    cathleen: Podle tohoto receptu nikdo neuvari :-? . . . .zadna velka skoda to nebude, naopak ;-)
    Promin, ale musela jsem, toto je opravdu 8-(

    Odpovědět

  • Manavalu Manavalu (autorka receptu)

    magdalenka: do vody ve kterém je omáčka

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Usmaženu cibuľu a usmaženú slaninu vsypeme do akej vody a čo s tým potom?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (moderátorka)

    Recept je lehce "učesán", ale musíte doplnit množství másla pod mouku, vody, kterou to zalijete. Kterým kořením moučnou vodu okořeníte :-? Co si máme představit pod pojmem - jiné maso (místo slaniny):-?
    Myslím si, že podle takto popsaného receptu nikdo "úspěšnou omáčku" neuvaří.

    Odpovědět