

Omáčka na těstoviny
Suroviny
- rajčatový protlak nebo kečup
- 500 ml vody
- 3 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 velká cibule
- slanina dle chuti
- olivy (nemusí být)
- sýr
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Uděláme jíšku z mouky a másla. Do ní nalijeme všechnu vodu a povaříme v hustou kaši. Když je kaše hotová, dáme do ní protlak. Ochutíme solí a pepřem.
Usmažíme cibuli do zlatova na oleji. Usmažíme slaninu. Poté nasypeme cibuli a slaninu do hrnce omáčkou. Přidáme olivy a sýr dle chuti. Necháme sýr rozpustit.
Podáváme s těstovinami, posypané sýrem.
Poznámka od kuchařky
Dělala jsem doma mnohokrát, vždy s úspěchem.
Rajčatového protlaku přidáme tolik, aby byla omáčka světle červená.
Dobrou chuť!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Omáčka na těstoviny
-
Eja57: děkuji za povzbudivý komentář který člověka pohladí na duši.
-
Manavalu: píšeš, že jsi začátečník a ráda se učíš, to je
a podle receptů zjevně Ti jde lépe pečení - připomínáš mi moji dceru, která ve Tvém věku kromě kynutého excelentně pekla, ale vaření jí ještě pár let trvalo...
K receptu - je to takový mix dvou jídel, které nejdou moc dohromady. Ten začátek připomíná hodně ošizenou rychlou rajskou - jíška, voda ( vývar), protlak - ne do růžova, ale hodně...ale když se dobře připraví a dochutí, tak proč ne jako nouzovku - mrňata to s kolínkama kupodivu milují. No a pak slanina a cibule - celkem dobrý základ na omáčku na špagety. Ale NE to přidat k tomu podivnému základu. A dovršíš to sýrem dovnitř a ještě navrch a ještě olivy.
Základ je - ujasnit si, co chci vlastně uvařit.
Já asi rozumím tomu, že vám doma vyhovuje NĚCO JAKO zahuštěná rajská střižená Itálií...Zkus na to zapomenout.
Receptů na dobrou rajskou najdeš tady dost. A receptů na omáčku na těstoviny ještě víc. V obou případech bych se držela kladných hodnocení.
Přeji hodně kuchařských úspěchů -
bofinka: jak jsem již psala jsem začátečník a nevím jaký je poměr mezi moukou a máslem na jíškou. Omylem jsem se přepsala má tam být 3 lžíce mouky
-
Manavalu: Tak treba, kdyz das do surovin jako jednotku miry na jisku lzici masla, mela bys dat i odpovidajici miru mouky, tedy 1 lzici mouky - toto je pomer mezi moukou a maslem na spravnou pripravu jisky. Jen nevim, zda z toho mnozstvi po priliti 1/2 l vznikne husta kase . . .
-
magdalenka: ano, právě proto jsem ho opravila :D a budu se snažit. Jsem ve vaření teprve začátečník, takže se pořád učím, nemám nic proti kritice, jak jinak se mám dozvědět co jsem napsala/uvařila špatně, spíš si stojím za tím, že je potřeba říct co konkrétně. Přeji pěkný zbytek dne:)
-
cathleen: ano, děkuji, takto si představuji konstruktivní kritiku
-
Manavalu: konstruktivní kritiku? Tak třeba to, že řídkou (hustší?) moučnou kaši z vody jedna cibule, kousek slaniny a trocha protlaku (aby "byla růžová") neochutí. Pořád to bude jen vodová kaše, osolená a opepřená, bohužel.
-
Manavalu: V pôvodnej forme bol váš recept naozaj k ničomu. Ak budete písaniu receptov venovať viac pozornosti, určite to užívateľov týchto stránok poteší.
-
bofinka: Mohu se zeptat na co konkrétně narážíte? Recept jsem už opravila a objevil se Váš komentář, takže nevím. Předem děkuji za odpověď
PS preferuji konstruktivní kritiku, tj. Rovnou napsat v čem je chyba a problém -
bofinka:
-
cathleen: Podle tohoto receptu nikdo neuvari
. . . .zadna velka skoda to nebude, naopak
Promin, ale musela jsem, toto je opravdu -
magdalenka: do vody ve kterém je omáčka
-
Usmaženu cibuľu a usmaženú slaninu vsypeme do akej vody a čo s tým potom?
-
Recept je lehce "učesán", ale musíte doplnit množství másla pod mouku, vody, kterou to zalijete. Kterým kořením moučnou vodu okořeníte
Co si máme představit pod pojmem - jiné maso (místo slaniny)
Myslím si, že podle takto popsaného receptu nikdo "úspěšnou omáčku" neuvaří.