Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ananasovo-kokosové marokánky

Marokánky jsou jedny z nejoblíbenějších vánočních cukrovinek. Placičky se sušeným ovocem, máčené v čokoládě už rozzářily nejedny dětské oči. Ananasovo-kokosové marokánky jsou exotickou variací tohoto tradičního cukroví a určitě si na nich velmi pochutnáte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

e.cervenkova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ve smetaně nebo v mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr a máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme směs asi 3 minuty, až zhoustne na bešamel. Krok 2: Směs odstavíme z plotny a vmícháme do ní na kousky nakrájený ananas, kokos, nasekané arašídy, rozinky a tolik jablek a hrušek, aby byla směs hustá. Krok 3: Na plech vyložený pečicím papírem tvoříme lžičkou ze směsi placičky a pečeme je na 180 °C asi 20 minut. Krok 4: Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Krok 5: Vychladlé marokánky obrátíme a hladkou stranu potřeme připravenou čokoládou. Krok 6: Polevu necháme zaschnout a poté marokánky naskládáme do dózy vyložené pečicím papírem a uzavřeme. Skladujeme v chladné místnosti.

TIP: Jak upéct měkké marokánky

Zveřejněno 3. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ24E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ24E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sušený ananas, nesolené arašídy, kokos strouhaný, mouka hladká, smetana ke šlehání, cukr moučkový, rozinky, jablka sušená, čokoláda hořká, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu