Kuře s brusinkami
Snad jedním z nejoblíbenějších druhů masa je kuřecí maso, obsahuje spoustu bílkovin a má jemnou, lehkou chuť. Způsobů jak jej připravit je nespočet. Vyzkoušejte připravit dušené kuřecí maso se sterilovanými žampiony a brusinkami.
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a dáme do misky. K masu přidáme veškeré koření, 1 lžíci oleje, solamyl a promícháme. Okořeněné maso necháme při pokojové teplotě marinovat 30 minut.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Na pánev dáme druhou lžíci oleje a osmažíme na něm odleželé kuřecí maso. Maso za občasného podlití podusíme.
Krok 3: Asi 15 minut před koncem dušení přidáme k masu cibuli, sterilované žampiony a často mícháme.
Krok 4: Po 10 minutách přilijeme smetanu ke šlehání. Když máme směs již hotovou, přidáme polovinu brusinek, promícháme a již nevaříme.
Krok 5: Kuřecí směs podáváme s různě upravenými bramborami nebo s rýží. Na talíři zdobíme druhou polovinou brusinek.
Zveřejněno 4. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře s brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDYGm
Moje poznámka
Kuře s brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDYGm
Nejnovější recepty
Řecký salát z okurek
Přidáno před 1 hodinou
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 5 hodinami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 20 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 23 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Třešňový sirup
Libotovska před 2 hodinami
Opilá pomazánka Vlasty Buriana
Horyna77 před 2 hodinami
Rybí filé v zelenině
busy_dad před 10 hodinami
Zeleninový salát s jogurtovým dresingem
TondaJ před 13 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Noumik před 13 hodinami
Grilovaná krkovička
Merylas před 15 hodinami
Pomazánka z pečeného vepřového masa
RendaAda před 15 hodinami
Pastýřský koláč s jehněčím nebo hovězím masem
NellaGW před 16 hodinami
Kachní stehna na žampionech
Leren před 16 hodinami
Fofr broskvový koláč
Jannybar před 16 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
olej,
solamyl,
cibule,
žampiony sterilované,
smetana ke šlehání,
brusinky,
sůl,
bobkový list mletý,
koření nové koření mleté,
pepř čtyř barev,
jalovec,
tymián sušený
Komentáře (1)