Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák na tymiánu

Čas od času není od věci odlehčit jídelníček a připravit si zcela bezmasý pokrm. Květák s rajčatovou směsí, zapečený v troubě, příjemně voní po tymiánu. Příprava tohoto pokrmu není nijak složitá.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Od květáku oddělíme krajní velké růžičky a střed nakrájíme na 4 díly. Vše povaříme 5 minut ve slané vodě. Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Zapékací misku vytřeme olejem. Do loupaných rajčat přidáme sůl, pepř, tymián, prolisovaný česnek a trochu rozmixujeme. Krok 3: Na dno zapékací misky dáme květák, polijeme rajčatovou směsí a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 180°C a průběžně přeléváme rajčatovou směsí.

TIP: Jaké pokrmy uvařit z květáku?

Zveřejněno 10. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák na tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYXQN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák na tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYXQN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, olej, rajče loupané, česnek, sůl, pepř mletý, tymián, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu