Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zbytkové karbanátky

Určitě to znáte, občas se v lednici najde několik ingrediencí, které je nutno spotřebovat. Rozhodně je nevyhazujte. V tomto receptu zpracujete zbylé vařené brambory, chléb, uzeninu nebo sýr. Chutný oběd nebo večeři můžete mít na stole během chvilky.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nastrouháme najemno, sýr a mrkev nahrubo. Chleba namočíme do vývaru a vymačkáme. Slaninu, salám a cibuli nakrájíme nadrobno. Krok 2: Přidáme nasekanou petrželku, vejce a škrob. Osolíme, okořeníme a promícháme. Podle potřeby přidáme hrubou mouku, abychom získali nelepivé těsto. Krok 3: Ze směsi vytvarujeme karbanátky, které usmažíme na oleji. Můžeme je také potřít olejem a upéct v troubě nebo v horkovzdušné fritéze. Krok 4: Podáváme teplé nebo studené, nejlépe se zeleninovým salátem.

TIP: Vaříme beze zbytků: Jak vařit efektivně a nevyhazovat jídlo zbytečně

Zveřejněno 12. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zbytkové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk769

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zbytkové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk769

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, chléb, vývar masový, slanina, salám, sýr tvrdý, cibule, mrkev, vejce, škrob, mouka hrubá, sůl, pepř mletý, petrželka zelená, koření grilovací, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu