Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní nádivka

Nádivku obvykle pečeme na jaře, nejčastěji na Velikonoce. Nesmí v ní chybět zelené bylinky, které představují příchod jara, a uzené maso, které ji provoní. Nádivka je díky sněhu z bílků pěkně nadýchaná.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 70 min

100 min (30 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové a uzené maso opláchneme, vložíme do vroucí osolené vody a 30 minut povaříme. Uvařené maso necháme vychladnout a nakrájíme na malé kostičky. Krok 2: Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Krok 3: Ve větší míse smícháme žloutky, cca 200 ml vývaru z masa, hladkou mouku, polévkové koření, špetku pepře a muškátový květ. Krok 4: Dále přidáme nakrájené maso, nasekanou petrželku a toastový chléb. Vše promícháme, podle chuti osolíme. Pokud se hmota zdá být příliš řídká, zahustíme ji strouhankou. V opačném případě přidáme vývar z masa. Krok 5: Nakonec do nádivky zlehka vmícháme sníh z bílků a přendáme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Krok 6: Pekáč vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 30-40 minut.

TIP: Desatero rad na téma velikonoční nádivka

Zveřejněno 21. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní nádivka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v29Yr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní nádivka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v29Yr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso uzené, plec vepřová, chléb toustový tmavý, vejce, sůl, pepř mletý, koření polévkové, květ muškátový, nať petrželová, mouka hladká, máslo, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu